דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
- 2 פילטים לברק גדול
- מלח
- פלפל
- תירס לבן מתוק במיוחד
- פלפל צ׳ילי טרי
לקונפי פטריות:
- 1 חבילה פטריות שימג׳י מרינה
- 1 פטריות פורטובלו גדולה מרינה
- 5 שיני שום
- 500 מ״ל שמן זית
- 1 כפית מלח שטוחה
- 1 כפית רוזמרין מיובש
הוראות הכנה
1. את הפטריות מעבירים לסיר קטן עם התבלינים והשמן ומעלים על אש הכי קטנה למשך כשעתיים (השמן צריך לבעבע קלות ולא להגיע לרתיחה).
2. מקפלים דף נייר אפייה לצורת מעטפה ✉️ ושמים במרכזו את הדג.
3. מתבלים במעט מלח ופלפל (הקונפי כבר מתובל). מקשטים עם קלחי תירס חצויים ופלפל צ׳ילי פרוס.
4. מפזרים על הדג פטריות ושמן קונפי ומהשמן מטפטפים גם על קלחי התירס.
5. עוטפים את הדג בנייר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ל-15 דקות בדיוק!