סלק ממולא בבורגול - מתכון בריא וטעים

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 חבילות סלק בואקום של מרינה

 

למילוי:

  • כוס בורגול (עבה לא גרישה)
  • רבע קילו בשר טחון
  • 1 בצל
  • חופן של עלי סלרי קצוצים
  • כפית שטוחה של בהרט

 

לרוטב:

  • כף רסק עגבניות
  • כפית סוכר
  • כפית בהרט שטוחה ממש
  • כפית מלח

 

  • עלי בלרי לקישוט בסיום ההכנה

 

הוראות הכנה

  1. להכנת המילוי – נטגן את הבצל, נוסיף את הבשר, התבלינים, את הסלרי עד שינוי הצבע של הבשר.
  2. נוסיף את הבורגול נערבב ונשאיר על האש תוך כדיי עירבוב לעוד מספר דקות.
  3. בזמן בו המילוי מתקרר, נתחיל להוציא את המילוי מכל סלק, אפשר לעשות זאת בעזרת סכין וכפית, בעדינות או בעזרת כלי המיועד להוצאת מילוי מירקות ופירות. את המילוי של הסלק נשמור בצד.
  4. נתחיל למלא כל סלק בתערובת המילוי ונניח בסיר רחב ושטוח, נמלא את הסלק אבל רק עד ה3/4.
  5. בנתיים נטגן במחבת את המילוי של הסלק, נוסיף כוס מים רותחים נביא לרתיחה ונבשל תוך כדיי ערבור כ- 4 דקות ואז נסנן את הרוטב ונשפוך אותו בעדינות מעל כל הסיר.
  6. כשהבורגול מוכן הכל מוכן. בתאבון 😋

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות