פלפלונים ממולאים אורז ובשר ברוטב עגבניות - limor_ozery_food@

פלפלונים פטנט ממולאים אורז ובשר ברוטב עגבניות
time-cook
הכנה - 45 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3-4 חבילות פלפלונים בצבעים של מרינה
  • מעט שמן זית
  • בתנור בחום 200 מעלות

למילוי:

  • 1 כוס אורז בסמתי או עגול
  • 400 גרם בשר טחון
  • 4 גבעולי סלרי קצוץ- עם העלים
  • 2 בצל גדול קצוץ ומטוגן (מוזהב)
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בהרט

לרוטב:

  • 1 כוס עגבניות מרוסקות דק
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה חריפה
  • 1 כף סילאן
  • צ׳ילי
  • מעט שמן זית
  • 1/2 כוס מים חמים

הוראות הכנה

  1. מניחים את הפלפלונים על נייר אפייה ומוסיפים מעט שמן זית. לערבב ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות (עד שהפלפלונים מתרככים ומעט משחימים). מוציאים ומחכים שיתקררו.
  2.  למילוי: להשרות את האורז במים חמים במשך כחצי שעה ואח”כ לסנן. לטגן במחבת עם שמן זית – בצל קצוץ וסלרי עד הזהבה. להוסיף את שיני השום ולערבב 2-3 דקות.
  3. בקערה לערבב יחד את המרכיבים של המילוי (חשוב לערבב עם הידיים כדי שכל המרכיבים יתאחדו).
  4. ולעבודה: לבצע חתך לאורך הפלפל ולשלוף את הגרעינים ואת כיפת הפלפל. ליצור קבבון קטן מהמילוי ולהניח בקצה של הפלפל ולגלגל (ממש כמו עלי גפן).
  5. להניח את הממולאים בתבנית ומעל להוסיף את הרוטב. לכסות עם נייר אפייה ומעל נייר כסף/מכסה. לתנור בחום של 180 מעלות. לאחר כשעה להסיר את הכיסוי ולהמשיך בבישול במשך כחצי שעה נוספת.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות