פלפלונים ממולאים אורז ובשר ברוטב עגבניות - limor_ozery_food@
מצרכים
- 3-4 חבילות פלפלונים בצבעים של מרינה
- מעט שמן זית
- בתנור בחום 200 מעלות
למילוי:
- 1 כוס אורז בסמתי או עגול
- 400 גרם בשר טחון
- 4 גבעולי סלרי קצוץ- עם העלים
- 2 בצל גדול קצוץ ומטוגן (מוזהב)
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית בהרט
לרוטב:
- 1 כוס עגבניות מרוסקות דק
- מלח
- פלפל
- פפריקה חריפה
- 1 כף סילאן
- צ׳ילי
- מעט שמן זית
- 1/2 כוס מים חמים
הוראות הכנה
- מניחים את הפלפלונים על נייר אפייה ומוסיפים מעט שמן זית. לערבב ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות (עד שהפלפלונים מתרככים ומעט משחימים). מוציאים ומחכים שיתקררו.
- למילוי: להשרות את האורז במים חמים במשך כחצי שעה ואח”כ לסנן. לטגן במחבת עם שמן זית – בצל קצוץ וסלרי עד הזהבה. להוסיף את שיני השום ולערבב 2-3 דקות.
- בקערה לערבב יחד את המרכיבים של המילוי (חשוב לערבב עם הידיים כדי שכל המרכיבים יתאחדו).
- ולעבודה: לבצע חתך לאורך הפלפל ולשלוף את הגרעינים ואת כיפת הפלפל. ליצור קבבון קטן מהמילוי ולהניח בקצה של הפלפל ולגלגל (ממש כמו עלי גפן).
- להניח את הממולאים בתבנית ומעל להוסיף את הרוטב. לכסות עם נייר אפייה ומעל נייר כסף/מכסה. לתנור בחום של 180 מעלות. לאחר כשעה להסיר את הכיסוי ולהמשיך בבישול במשך כחצי שעה נוספת.