פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

מצרכים
- פטריות גדולות במיוחד
למילוי:
- חצי קילו בשר בקר איכותי טחון
- חצי כוס פירורי לחם
- ביצה
- בצל ותפוח אדמה מגורדים בפומפיה
- מלח פלפל לפי הטעם
- כף פפריקה וחצי כף קינמון
- 3 כוסות מים חמים
לרוטב:
- 3 כפות שמן
- בצלי שאלוט
- עגבניה אחת חתוכה לקוביות
- 2 שיני שום פרוסות
- קוביות תפוחי אדמה (2 תפוחי אדמה)
- כף פפריקה מתוקה, חצי כף כמון, כף סוכר, מלח פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- נקח פטריות גדולות במיוחד ונוציא את הצ׳ופיצ׳יק
- בפומפיה נגרד : בצל ותפוח אדמה
ונוסיף לעיסה ( לא לוותר , זה עושה את הקציצה רכה בטירוף! ) - נוסיף שמן זית ונגלגל קציצות ונכניס לפטרייה
- לרוטב: נטגן בצלי שאלוט כמה דקות ונוסיף תבלינים
- נוסיף 3 כוסות מים חמים ונבשל עד שהתפוחי אדמה כמעט רכים . (20 דקות , בישול על אש נמוכה עם מכסה סגור )
- אחרי שחצי רך נוסיף את הפטריות שלנו ונשקה אותם מהרוטב , נבשל על אש נמוכה 40 דקות עד שהפטרייה רכה , אם נגמר המים תוסופי קצת , ולתקן טעמים.
- לקראת סוף הבישול מומלץ להוסיף זילוף של סילאן, זה מוסיף ברמות!! נקשט בירק טרי קצוץ או עירית , ויש לנו ארוחה מושלמת