פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • פטריות גדולות במיוחד

 

למילוי:

  • חצי קילו בשר בקר איכותי טחון
  • חצי כוס פירורי לחם
  • ביצה
  • בצל ותפוח אדמה מגורדים בפומפיה
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • כף פפריקה וחצי כף קינמון
  • 3 כוסות מים חמים

 

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • בצלי שאלוט
  • עגבניה אחת חתוכה לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • קוביות תפוחי אדמה (2 תפוחי אדמה)
  • כף פפריקה מתוקה, חצי כף כמון, כף סוכר, מלח פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. נקח פטריות גדולות במיוחד ונוציא את הצ׳ופיצ׳יק
  2. בפומפיה נגרד : בצל ותפוח אדמה
    ונוסיף לעיסה ( לא לוותר , זה עושה את הקציצה רכה בטירוף! )
  3. נוסיף שמן זית ונגלגל קציצות ונכניס לפטרייה
  4. לרוטב: נטגן בצלי שאלוט כמה דקות ונוסיף תבלינים
  5. נוסיף 3 כוסות מים חמים ונבשל עד שהתפוחי אדמה כמעט רכים . (20 דקות , בישול על אש נמוכה עם מכסה סגור )
  6. אחרי שחצי רך נוסיף את הפטריות שלנו ונשקה אותם מהרוטב , נבשל על אש נמוכה 40 דקות עד שהפטרייה רכה , אם נגמר המים תוסופי קצת , ולתקן טעמים.
  7. לקראת סוף הבישול מומלץ להוסיף זילוף של סילאן, זה מוסיף ברמות!! נקשט בירק טרי קצוץ או עירית , ויש לנו ארוחה מושלמת

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פסטה עם פסטו רוקט

    פסטה עם פסטו רוקט, מסקרפונה ופרמזן

  • לכל המתכונים