מצרכים
לשווארמה:
- שווארמה פטריות של “מרינה”
- מעט שמן לטיגון
- 2/3 כוס מים
לבצק הנאן:
- יוגורט (150 גרם – בגודל יוגורט אישי סטנדרטי)
- קמח (באותו משקל של היוגורט – 150 גרם)
- מעט שמן זית (אופציונלי)
לסלט כרוב:
- רבע כרוב
- מלח
- 2 כפות מיץ לימון
- מעט שמן
לבצל סומק:
- בצל לבן או סגול
- חצי כפית מלח
- כפית סומק
- 2 כפות חומץ
לסלט ירקות:
- עגבניות
- מלפפונים
- תיבול לפי הטעם
- טחינה גולמית או מוכנה לפי העדפה
הוראות הכנה
1. נחמם מחבת רחבה עם מעט שמן, נוסיף את שווארמת הפטריות ונבשל לפי הוראות היצרן – 6-8 דקות על אש בינונית עם הוספת 2/3 כוס מים תוך כדי ערבוב עד שהיא מוכנה
2. נכין את בצק הנאן
נערבב את היוגורט עם הקמח בקערה עד לקבלת בצק אחיד
נוסיף מעט שמן זית אם רוצים בצק רך יותר
ניתן לבצק לנוח כ-10 דקות
3. נחלק את הבצק ל2 כדורים, נרדד כל כדור לעיגול דק מאוד
נחמם מחבת יבשה ונשים עליה את הבצק
נכסה במכסה, נוסיף כמה טיפות מים כדי ליצור אדים, ונבשל את הבצק משני הצדדים עד שהוא מוכן
4. נחתוך בצל לבן או סגול לחתיכות גסות, נוסיף מלח ונוציא את הנוזלים
נוסיף סומק וחומץ ונערבב
5. נכין סלט ירקות קצוץ דק וסלט כרוב
6. נרכיב את המנה
נניח את בצק הנאן בצלחת, נמרח טחינה ונוסיף שכבה של שווארמת הפטריות, נסדר מעל את הסלטים – כרוב, בצל סומק וסלט ירקות נזלף מעל טחינה לפי הטעם
והמנה מוכנה!