הבשר של העתיד - פטריות כתחליף מזין ואקולוגי לבשר
תזונה וקיימות
קישור לכתבה ממגזין דה מרקר
פטריות היוו משחר האנושות תחליף לבשר, בעבר אף הוזכרו "כבשר לעניים". לאחרונה מתבסס מקומן של הפטריות כאלטרנטיבה אידיאלית לנמנעים מבשר, עושרן של הפטריות הן מההיבט הבריאותי והן מהזווית האקולוגית. ממלכת הפטריות בטבע תורמת באופן משמעותי לאורגניזמים השונים בפירוק חומר אורגני תוך כדי צריכה מועטה של מים.
לעיתים אף נדמה כי הפטריות הן אחת התשובות המרכזיות לשאלות המטרידות את האנושות כולה בימים אלו. בראשן ההתמודדות עם משבר האקלים ובטחון המזון.
פעילותה של מרינה פטריות מתחברת להיבטים האקולוגיים הללו: הפטריות גדלות על מצע אורגני עשוי קש חיטה, העובר תהליך קומפנסציה מבוקרת. לאחר סיום תפקידו במערך גידול הפטריות הוא הופך לאדמה לגינון והשבחת גינות וגידולים חקלאיים.
המוצר עצמו הוא מתוצרת מקומית והיותו אלטרנטיבה לבשר מהווה תרומה משמעותית כפתרונות למשבר האקלים.
כאשר מדברים על תעשיית הבשר מבחינת שימוש במשאבים, יש לזכור את 90 מיליארד בעלי החיים ברחבי העולם הגדלים עבור צריכה אנושית. על מנת לספק את צרכי הגידול המיטביים, נעשה שימוש בשליש משטח הקרקע של כדור הארץ,
שליש מייצור התבואה העולמי ו 16%מהמים המתוקים: "כדי לגדל סטייק, צריך לבזבז משאבים אדירים של קרקע, אדמה, מים ואנרגיה", על כן, חקלאות בעלי חיים היא הגורם המוביל לכריתת יערות, לזיהום אוויר ומים ומהווה התורמת השנייה בגודלה לפליטת גזי חממה.
ככל שרבים יותר חושבים פעם ופעמיים על המזון שהם צורכים, הולכת וגדלה התרומה של הפטריות.
עולם תחליפי הבשר צובר תאוצה ונפח משמעותי בשוק הישראלי ובוודאי ברחבי העולם. בשנת 2020 בלבד, נרשם גידול דרמטי של מאות אחוזים במכירות בארצות הברית ועשרות אחוזים באירופה, ולפי תחזיות ה GFI, The Good Food Institute עד שנת 2030 מכירות מזון מן הצומח ובשר מתורבת יגיעו ל- 140 מיליארד דולר.
כדי לקחת חלק במהפכה ואף להוביל אותה וכחלק מתהליכי החדשנות והקידמה שאימצו בחברת מרינה פטריות, החלו לאחרונה בשיווק קו מוצרי פוד-טק המיוצרים מפטריות.
הפטריות הטריות שנקטפות בכל בוקר בחוות הגידול מועברות אל המפעל החדש של החברה בגליל, בו הושקעו מיליוני שקלים בבנייה ובהטמעת טכנולוגיות חדישות לשמירה על איכות וטריות המזון.
חומר הגלם הטרי הופך להמבורגר פטריות, סטייק פורטבלו או שווארמה מפטריות איכותיות, שיכולים לשמש כתחליף מזין, אקולוגי וטעים והכל תחת סמל Vegan friendly של אגודת הטבעונות הישראלית. בתאבון !