בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן
מצרכים
- 500 גרם פטריות מגון מרינה פרוסות
- חבילת גבינת טבורג
- בצל פרוס
- שמנת לבישול 250 מ״ל
- פלפל צ׳ילי
- חמאה
- שמן זית
- פלפל מלח לפי הטעם
- דפי פילו
- שערות קדאיף
הוראות הכנה
- לטגן בצל בחמאה ושמן זית.
- להוסיף את הפטריות לאדות ולהוסיף את הפלפל מלח, גבינה ,צ׳ילי והשמנת .
לבשל עד לאידוי השמנת ולצנן. - לערבב שערות קדאיף וחמאה ולפזר בתחתית של המגש(להשאיר קצת בצד לקישוט).
- להמיס חמאה ולערבב עם מעט שמן זית.
- לקחת עלה פילו אחד כל פעם ולמרוח בחמאה למלא במלית בנדיבות בקצה הבצק.
- לגלג כמו בסרטון ולהניח על הקדאיף.
- לאחר שמלאנו את המגש נבריש הכל בשאריות החמאה.
- נקשט בקדאיף הנותר ולתנור בחום של 220 מעלות עד הזהבה יפה.
- ניתן לקשט במעט פטריות מוקפצות ,צ׳ילי וכו…