בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 500 גרם פטריות מגון מרינה פרוסות
  • חבילת גבינת טבורג
  • בצל פרוס
  • שמנת לבישול 250 מ״ל
  • פלפל צ׳ילי
  • חמאה
  • שמן זית
  • פלפל מלח לפי הטעם
  • דפי פילו
  • שערות קדאיף

הוראות הכנה

  1. לטגן בצל בחמאה ושמן זית.
  2. להוסיף את הפטריות לאדות ולהוסיף את הפלפל מלח, גבינה ,צ׳ילי והשמנת .
    לבשל עד לאידוי השמנת ולצנן.
  3. לערבב שערות קדאיף וחמאה ולפזר בתחתית של המגש(להשאיר קצת בצד לקישוט).
  4. להמיס חמאה ולערבב עם מעט שמן זית.
  5. לקחת עלה פילו אחד כל פעם ולמרוח בחמאה למלא במלית בנדיבות בקצה הבצק.
  6. לגלג כמו בסרטון ולהניח על הקדאיף.
  7. לאחר שמלאנו את המגש נבריש הכל בשאריות החמאה.
  8. נקשט בקדאיף הנותר ולתנור בחום של 220 מעלות עד הזהבה יפה.
  9. ניתן לקשט במעט פטריות מוקפצות ,צ׳ילי וכו…

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים