בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 500 גרם פטריות מגון מרינה פרוסות
  • חבילת גבינת טבורג
  • בצל פרוס
  • שמנת לבישול 250 מ״ל
  • פלפל צ׳ילי
  • חמאה
  • שמן זית
  • פלפל מלח לפי הטעם
  • דפי פילו
  • שערות קדאיף

הוראות הכנה

  1. לטגן בצל בחמאה ושמן זית.
  2. להוסיף את הפטריות לאדות ולהוסיף את הפלפל מלח, גבינה ,צ׳ילי והשמנת .
    לבשל עד לאידוי השמנת ולצנן.
  3. לערבב שערות קדאיף וחמאה ולפזר בתחתית של המגש(להשאיר קצת בצד לקישוט).
  4. להמיס חמאה ולערבב עם מעט שמן זית.
  5. לקחת עלה פילו אחד כל פעם ולמרוח בחמאה למלא במלית בנדיבות בקצה הבצק.
  6. לגלג כמו בסרטון ולהניח על הקדאיף.
  7. לאחר שמלאנו את המגש נבריש הכל בשאריות החמאה.
  8. נקשט בקדאיף הנותר ולתנור בחום של 220 מעלות עד הזהבה יפה.
  9. ניתן לקשט במעט פטריות מוקפצות ,צ׳ילי וכו…

מתכונים דומים

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • בורקס פטריות זהובים על מגש – מתכון משפחתי קל וטעים

    בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

  • סופגניות עם פטריות

    סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים