גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
2 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • כוס וחצי קמח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 120 גרם חמאה
  • 1/4 כוס מים
  • כפית שטוחה מלח

 

למילוי גבינות:

  • 250 מל גבינת שמנת/ ריקוטה
  • כוס מוצרלה מגורדת
  • כוס בולגרית / פטה רכה
  • בזיליקום (או כל ירק אחר קצוץ)
  • פלפל שחור גרוס

 

לפיטריות והבצל המקורמל:

  • 10-12 פיטריות קטנות
  • 2-3 בצלים (לבן או סגול)
  • חצי כפית סוכר חו

 

לסיום:

  • ביצה ושומשום

 

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם הבצק: לקערה או למעבד מזון מכניסים את כל המצרכים (מלבד המים) ומעבדים לפירורים , מוסיפים מים שמגבשים את הפירורים לבצק… (במידה והשתמשנו בקערה אפשר לפורר את הבצק ביד) אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר במשך 25 דקות.
  2. בזמן שהבצק בקירור מכינים את מילוי הגבינה- מערבבים את כל המצרכים
  3. ⁠חותכים בצל ופיטריות לרצועות דקות. תחילה מטגנים את הבצל ללא שמן במחבת ולאחר שהוא משחים מעט מוסיפים מעט שמן זית וחצי כפית סוכר חום וממשיכים לטגן.
  4. לאחר שהבצל שחום ממש מוסיפים את הפיטריות ומעט מלח ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
  5. מרכיבים את המאפה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על נייר אפייה ופותחים אותו בהתחלה עם הידיים, שמים נייר אפייה מעל הבצק ומרדדים עם מערוך לעובי של 2 סמ (אין צורך בצורה יפה ומסורטטת)
  6. מניחים במרכז הבצק את מילוי הגבינה (משאירים את השוליים ריקים) ואת הבצל והפיטריות ומקפלים כלפי פנים את שולי הבצק, ניתן להיעזר בנייר אפייה בעת הקיפול.
  7. ⁠מברישים את המאפה בביצה ושומשום ואופים בחום של 170 מעלות למשך25 דקות.

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים