מצרכים
לבצק:
- כוס וחצי קמח
- חצי כפית אבקת אפייה
- 120 גרם חמאה
- 1/4 כוס מים
- כפית שטוחה מלח
למילוי גבינות:
- 250 מל גבינת שמנת/ ריקוטה
- כוס מוצרלה מגורדת
- כוס בולגרית / פטה רכה
- בזיליקום (או כל ירק אחר קצוץ)
- פלפל שחור גרוס
לפיטריות והבצל המקורמל:
- 10-12 פיטריות קטנות
- 2-3 בצלים (לבן או סגול)
- חצי כפית סוכר חו
לסיום:
- ביצה ושומשום
הוראות הכנה
- מתחילים עם הבצק: לקערה או למעבד מזון מכניסים את כל המצרכים (מלבד המים) ומעבדים לפירורים , מוסיפים מים שמגבשים את הפירורים לבצק… (במידה והשתמשנו בקערה אפשר לפורר את הבצק ביד) אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר במשך 25 דקות.
- בזמן שהבצק בקירור מכינים את מילוי הגבינה- מערבבים את כל המצרכים
- חותכים בצל ופיטריות לרצועות דקות. תחילה מטגנים את הבצל ללא שמן במחבת ולאחר שהוא משחים מעט מוסיפים מעט שמן זית וחצי כפית סוכר חום וממשיכים לטגן.
- לאחר שהבצל שחום ממש מוסיפים את הפיטריות ומעט מלח ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
- מרכיבים את המאפה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על נייר אפייה ופותחים אותו בהתחלה עם הידיים, שמים נייר אפייה מעל הבצק ומרדדים עם מערוך לעובי של 2 סמ (אין צורך בצורה יפה ומסורטטת)
- מניחים במרכז הבצק את מילוי הגבינה (משאירים את השוליים ריקים) ואת הבצל והפיטריות ומקפלים כלפי פנים את שולי הבצק, ניתן להיעזר בנייר אפייה בעת הקיפול.
- מברישים את המאפה בביצה ושומשום ואופים בחום של 170 מעלות למשך25 דקות.