סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
לסופגניות:
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית שטוחה כורכום
- כפית מרק עוף
- כוס פירורי לחם
- 2 ביצים L
לקרם פטריות:
- חבילת פטריות שמפניון
- חבילת פטריות פורטובלו
- כפית שטוחה מלח ופלפל
- 2 שיני שום
- 25 גרם חמאה
הוראות הכנה
- מרתיחים את תפוחי האדמה עד לריכוך מלא,מועכים ומוסיפים את כל המצרכים (המרקם צריך להיות מעט דביק).
- מטגנים מספר דקות מכל צד עד להזהבה
- קרם – מטגנים את הפטריות במעט שמן זית ומוסיפים מלח,פלפל ושום.
(חשוב לטגן עד שהן מגיעות לגוון חום-זהוב), טוחנים יחד עם קובית החמאה עד למרקם קרמי ומזריקים את הקרם בנדיבות לתוך הסופגניות. - מפנקים בגשם של פרמז׳ן מלמעלה ומכינים כמות נוספת כי זה הולך להתחסל בלי שתרגישו!