בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

בורקס פטריות זהובים על מגש – מתכון משפחתי קל וטעים
time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

לתבנית 25/25 ס״מ או גודל דומה:

  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 קילו פטריות מרינה, איזה סוג שאתם אוהבים, אני השתמשתי בשמפיניון, פטריות שימג׳י ופטריות סטייק פורטבלה מהממות.
  • 3 כפות שמן זית
  • 150 גרם מוצרלה מגוררת
  • 150 גרם פטה
  • 1 כף קמח (כל קמח – גם קמח עדשים/חומוס/לל״ג)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 חבילת בצק עלים* 500 גרם, מופשרת ע״פ הוראות היצרן
  • ביצה טרופה להברשה
  • שומשום

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצק לשני מלבנים בגודל התבנית ושמים במקפיא/מקרר מכוסים בניילון עד השימוש.
  2. במחבת גדולה מאד מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
    מוסיפים את הפטריות ומטגנים עם ערבוב מתמיד, עד שהם מגירות את כל הנוזלים שלהן וכל הנוזלים מתאדים לגמרי.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  4. מצננים את התערובת כ-20 דקות. אם נשארו נוזלים נפטרים מהם.
  5. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
  6. משמנים את התבנית ומניחים בתחתית את העלה הראשון, דוקרים אותו עם מזלג. (שמרו את העלה השני במקרר בינתיים!)
  7. מעבירים את כל המילוי ומשטחים היטב.
  8. מניחים את העלה השני ומיד בעזרת סכין חדה חורצים לריבועים (חשוב לחרוץ מיד כשהוא קר).
  9. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
  10. אופים 45-55 דקות או עד שהבורקס זהוב ושחום.
    מגישים חם!

מתכונים דומים

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • סופגניות עם פטריות

    סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים