בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

מצרכים
לתבנית 25/25 ס״מ או גודל דומה:
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1 קילו פטריות מרינה, איזה סוג שאתם אוהבים, אני השתמשתי בשמפיניון, פטריות שימג׳י ופטריות סטייק פורטבלה מהממות.
- 3 כפות שמן זית
- 150 גרם מוצרלה מגוררת
- 150 גרם פטה
- 1 כף קמח (כל קמח – גם קמח עדשים/חומוס/לל״ג)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו
- 1 חבילת בצק עלים* 500 גרם, מופשרת ע״פ הוראות היצרן
- ביצה טרופה להברשה
- שומשום
הוראות הכנה
- חותכים את הבצק לשני מלבנים בגודל התבנית ושמים במקפיא/מקרר מכוסים בניילון עד השימוש.
- במחבת גדולה מאד מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עם ערבוב מתמיד, עד שהם מגירות את כל הנוזלים שלהן וכל הנוזלים מתאדים לגמרי. - מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מצננים את התערובת כ-20 דקות. אם נשארו נוזלים נפטרים מהם.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
- משמנים את התבנית ומניחים בתחתית את העלה הראשון, דוקרים אותו עם מזלג. (שמרו את העלה השני במקרר בינתיים!)
- מעבירים את כל המילוי ומשטחים היטב.
- מניחים את העלה השני ומיד בעזרת סכין חדה חורצים לריבועים (חשוב לחרוץ מיד כשהוא קר).
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים 45-55 דקות או עד שהבורקס זהוב ושחום.
מגישים חם!