פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל 3 שעות
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח 0/0 (קמח פיצה)
  • 650 מ״ל מים
  • 10 ג שמרים יבשים
  • 20 ג סוכר
  • 15 ג מלח
  • שמן זית

 

  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות שימאג׳י
  • 3 ראשי שום קלופים
  • רוזמרין, טימין, מלח גס

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה במיקסר את הקמח, סוכר, שמרים, ומלח. נותנים ערבול יבש של דקה, ומוסיפים בהדרגה את המים.
  2. לשים עשר דקות לקבלת בצק גמיש.
  3. מושחים תבנית בשמן זית, ומותחים מעליה את הבצק. משאירים להתפחה שעתיים.
  4. בינתיים מכינים את השום קונפי. נשים את השום במחבת עם שמן זית, וכמה ענפים של רוזמרין וטימין.
  5. נבשל על אש נמוכה כרבע שעה, עד שישחימו שיני השום.
  6. נפרוס את פטריות הפורטובלו, ואת בסיס פטריות השימאג׳י.
  7. כשהבצק תפח, נפזר עליו בנדיבות מהפטריות, עשבי התיבול, וקצת מלח גס.
  8. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש על 230 מעלות.
  9. נותנים לפוקצ׳ה להתקרר קצת ופורסים.

מתכונים דומים

  • שבלול לזניה בשרית ופטריות - מתכון של נטלי טל מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת ‪‪@israeli_kitchen‬‬

  • חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • עוגת גזר זאת ה-עוגה - erez_shaul@

  • ⁨ברד פודינג מלוח - מתכון של אור גוטמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות