פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל 3 שעות
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח 0/0 (קמח פיצה)
  • 650 מ״ל מים
  • 10 ג שמרים יבשים
  • 20 ג סוכר
  • 15 ג מלח
  • שמן זית

 

  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות שימאג׳י
  • 3 ראשי שום קלופים
  • רוזמרין, טימין, מלח גס

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה במיקסר את הקמח, סוכר, שמרים, ומלח. נותנים ערבול יבש של דקה, ומוסיפים בהדרגה את המים.
  2. לשים עשר דקות לקבלת בצק גמיש.
  3. מושחים תבנית בשמן זית, ומותחים מעליה את הבצק. משאירים להתפחה שעתיים.
  4. בינתיים מכינים את השום קונפי. נשים את השום במחבת עם שמן זית, וכמה ענפים של רוזמרין וטימין.
  5. נבשל על אש נמוכה כרבע שעה, עד שישחימו שיני השום.
  6. נפרוס את פטריות הפורטובלו, ואת בסיס פטריות השימאג׳י.
  7. כשהבצק תפח, נפזר עליו בנדיבות מהפטריות, עשבי התיבול, וקצת מלח גס.
  8. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש על 230 מעלות.
  9. נותנים לפוקצ׳ה להתקרר קצת ופורסים.

מתכונים דומים

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • בורקס פטריות זהובים על מגש – מתכון משפחתי קל וטעים

    בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

  • סופגניות עם פטריות

    סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים