פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

מצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח 0/0 (קמח פיצה)
- 650 מ״ל מים
- 10 ג שמרים יבשים
- 20 ג סוכר
- 15 ג מלח
- שמן זית
- 1 חבילת פטריות פורטובלו
- 1 חבילת פטריות שימאג׳י
- 3 ראשי שום קלופים
- רוזמרין, טימין, מלח גס
הוראות הכנה
- מכניסים לקערה במיקסר את הקמח, סוכר, שמרים, ומלח. נותנים ערבול יבש של דקה, ומוסיפים בהדרגה את המים.
- לשים עשר דקות לקבלת בצק גמיש.
- מושחים תבנית בשמן זית, ומותחים מעליה את הבצק. משאירים להתפחה שעתיים.
- בינתיים מכינים את השום קונפי. נשים את השום במחבת עם שמן זית, וכמה ענפים של רוזמרין וטימין.
- נבשל על אש נמוכה כרבע שעה, עד שישחימו שיני השום.
- נפרוס את פטריות הפורטובלו, ואת בסיס פטריות השימאג׳י.
- כשהבצק תפח, נפזר עליו בנדיבות מהפטריות, עשבי התיבול, וקצת מלח גס.
- אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש על 230 מעלות.
- נותנים לפוקצ׳ה להתקרר קצת ופורסים.