בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן
מצרכים
- גליל של בצק עלים (מופשר/קפוא)
למילוי:
- סלסילת פטריות מרינה
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה גדול מבושל וקלוף
- 2 פרוסות גבנינה
- 2 כפות פרמזן מגורד
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- קורט אגוז מוסקט
- קורט שום גבישי
- קוביית חמאה (20 ג׳) או 2 כפות שמן
- חצי כוס של שמנת לבישול
הוראות הכנה
- בקערה למעוך את תפוח האדמה ולהניח בצד
- במחבת לטגן בחמאה/ שמן בצל ופטריות עד הזהבה ולשפוך אל תוך הקערה של תפו״א יחד עם התבלינים, שמנת וגבינות
- לערבב היטב לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך
- לפרוס את בצק העלים ולהניח בקצוות מילוי בנדיבות לגלגל לצורה שרוצים
למרוח ביצה ושומשום - לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כחצי שעה
(בכל תנור זה משתנה להסתכל על הצבע שהבורקס שחום ויפה)
הצעת הגשה:
פלפל צ׳ילי, זיתים, בצל ירוק
בתאבון 🥰