בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • גליל של בצק עלים (מופשר/קפוא)

 

למילוי:

  • סלסילת פטריות מרינה
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל וקלוף
  • 2 פרוסות גבנינה
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט שום גבישי
  • קוביית חמאה (20 ג׳) או 2 כפות שמן
  • חצי כוס של שמנת לבישול

הוראות הכנה

  1. בקערה למעוך את תפוח האדמה ולהניח בצד
  2. במחבת לטגן בחמאה/ שמן בצל ופטריות עד הזהבה ולשפוך אל תוך הקערה של תפו״א יחד עם התבלינים, שמנת וגבינות
  3. לערבב היטב לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך
  4. לפרוס את בצק העלים ולהניח בקצוות מילוי בנדיבות לגלגל לצורה שרוצים
    למרוח ביצה ושומשום
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כחצי שעה
    (בכל תנור זה משתנה להסתכל על הצבע שהבורקס שחום ויפה)

 

הצעת הגשה:

פלפל צ׳ילי, זיתים, בצל ירוק
בתאבון 🥰

מתכונים דומים

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • בורקס פטריות זהובים על מגש – מתכון משפחתי קל וטעים

    בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

  • סופגניות עם פטריות

    סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים