בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • גליל של בצק עלים (מופשר/קפוא)

 

למילוי:

  • סלסילת פטריות מרינה
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל וקלוף
  • 2 פרוסות גבנינה
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט שום גבישי
  • קוביית חמאה (20 ג׳) או 2 כפות שמן
  • חצי כוס של שמנת לבישול

הוראות הכנה

  1. בקערה למעוך את תפוח האדמה ולהניח בצד
  2. במחבת לטגן בחמאה/ שמן בצל ופטריות עד הזהבה ולשפוך אל תוך הקערה של תפו״א יחד עם התבלינים, שמנת וגבינות
  3. לערבב היטב לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך
  4. לפרוס את בצק העלים ולהניח בקצוות מילוי בנדיבות לגלגל לצורה שרוצים
    למרוח ביצה ושומשום
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כחצי שעה
    (בכל תנור זה משתנה להסתכל על הצבע שהבורקס שחום ויפה)

 

הצעת הגשה:

פלפל צ׳ילי, זיתים, בצל ירוק
בתאבון 🥰

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים