בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו
מצרכים
לבצק:
- קילו קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 4 כפיות שמרים
- 1 ביצה
- כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2.5 כוסות מים פושרים (במידה וצריך עוד יש להכין עוד 1/4 כוס)
- 2 כפיות מלח
למילוי הפטריות:
- חבילת פטריות שימג׳י בצבע חום
- חבילת פטריות שימג׳י בצבע לבן
- 2 בצלים לבנים
- 2 בצלים סגולים
- תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס
- 200 גרם גבינה בולגרית/ פטה
לציפוי הבייגלה:
- 2 כוסות שומשום
- כוס חלב
הוראות הכנה
- במחבת מטגנת את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפה את פטריות השימג׳י
מתבלת במלח ופלפל ומסננת מהנוזלים. - להכנת הבצק- יש לערבב היטב את את המרכיבים היבשים, לאחר מכן ליצור גומה ולשים את הביצה, אבקת אפיה והשמן ללוש היטב בעזרת הוו גיטרה או בעזרת היד.
- יש להוסיף את ה-2.5 כוסות מים פושרים ו2 כפיות המלח.
וללוש עד לקבלת בצק אוורירי ונעים. - לאחר שהבצק תפח מחלק את הבצק לכדורים כל כדור שוקלת ל-60 גרם
תובלת בחלב ולאחר מכן מצפה בשומשום. - בעזרת כוס דוחפת מעט את הבצק כלפי מטה על מנת לקבלת כמין חור שבתוכו שמה בנדיבות ממילוי הפטריות.
- את אותה פעולה עושה עם יתרת הבצק ולאחר מכן מפזרת מעל גבינה בולגרית.
אופה בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות.