בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • קילו קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 כפיות שמרים
  • 1 ביצה
  • כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2.5 כוסות מים פושרים (במידה וצריך עוד יש להכין עוד 1/4 כוס)
  • 2 כפיות מלח

 

למילוי הפטריות:

  • חבילת פטריות שימג׳י בצבע חום
  • חבילת פטריות שימג׳י בצבע לבן
  • 2 בצלים לבנים
  • 2 בצלים סגולים
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינה בולגרית/ פטה

 

לציפוי הבייגלה:

  • 2 כוסות שומשום
  • כוס חלב

הוראות הכנה

  1. במחבת מטגנת את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפה את פטריות השימג׳י
    מתבלת במלח ופלפל ומסננת מהנוזלים.
  2. להכנת הבצק- יש לערבב היטב את את המרכיבים היבשים, לאחר מכן ליצור גומה ולשים את הביצה, אבקת אפיה והשמן ללוש היטב בעזרת הוו גיטרה או בעזרת היד.
  3. יש להוסיף את ה-2.5 כוסות מים פושרים ו2 כפיות המלח.
    וללוש עד לקבלת בצק אוורירי ונעים.
  4. לאחר שהבצק תפח מחלק את הבצק לכדורים כל כדור שוקלת ל-60 גרם
    תובלת בחלב ולאחר מכן מצפה בשומשום.
  5. בעזרת כוס דוחפת מעט את הבצק כלפי מטה על מנת לקבלת כמין חור שבתוכו שמה בנדיבות ממילוי הפטריות.
  6. את אותה פעולה עושה עם יתרת הבצק ולאחר מכן מפזרת מעל גבינה בולגרית.
    אופה בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות.

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים