בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • קילו קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 כפיות שמרים
  • 1 ביצה
  • כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2.5 כוסות מים פושרים (במידה וצריך עוד יש להכין עוד 1/4 כוס)
  • 2 כפיות מלח

 

למילוי הפטריות:

  • חבילת פטריות שימג׳י בצבע חום
  • חבילת פטריות שימג׳י בצבע לבן
  • 2 בצלים לבנים
  • 2 בצלים סגולים
  • תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינה בולגרית/ פטה

 

לציפוי הבייגלה:

  • 2 כוסות שומשום
  • כוס חלב

הוראות הכנה

  1. במחבת מטגנת את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפה את פטריות השימג׳י
    מתבלת במלח ופלפל ומסננת מהנוזלים.
  2. להכנת הבצק- יש לערבב היטב את את המרכיבים היבשים, לאחר מכן ליצור גומה ולשים את הביצה, אבקת אפיה והשמן ללוש היטב בעזרת הוו גיטרה או בעזרת היד.
  3. יש להוסיף את ה-2.5 כוסות מים פושרים ו2 כפיות המלח.
    וללוש עד לקבלת בצק אוורירי ונעים.
  4. לאחר שהבצק תפח מחלק את הבצק לכדורים כל כדור שוקלת ל-60 גרם
    תובלת בחלב ולאחר מכן מצפה בשומשום.
  5. בעזרת כוס דוחפת מעט את הבצק כלפי מטה על מנת לקבלת כמין חור שבתוכו שמה בנדיבות ממילוי הפטריות.
  6. את אותה פעולה עושה עם יתרת הבצק ולאחר מכן מפזרת מעל גבינה בולגרית.
    אופה בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות.

מתכונים דומים

  • שבלול לזניה בשרית ופטריות - מתכון של נטלי טל מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת ‪‪@israeli_kitchen‬‬

  • חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • עוגת גזר זאת ה-עוגה - erez_shaul@

  • ⁨ברד פודינג מלוח - מתכון של אור גוטמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות