בורקס במילוי פטריות

מתכון בורקס במילוי פרטיות
time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן.
  • ביצה כקופה עם מעט מים קרים למריחה על הבצק.

 

למילוי:

  • מיקס של פטריות שמפיניון, פורטובלו, פטריות מלך היער ושימג׳י לבנות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
  • חצי בצל לבן קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות על הסכין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • גרדת לימון
  • טימין יבש
  • פרמז׳ן
  • שמן זית

 

לרוטב:

  • חצי בצל לבן קצוץ דק
  • שמן זית
  • פרוסות דקות של פטריות מלך היער
  • פרוסות דקות של שמפיניון
  • פטריות שימגי לבנות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • רוטב וורצ׳סטר
  • שמנת לבישול
  • מעט מים

 

לביצה העלומה:

  • ביצה, מים, מלח, חומץ

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם המילוי.
    אל מחבת מוסיפים שמן זית, בצל לבן ובצל ירוק.
    מטגנים עד הזהבה קלה ומוסיפים את השום ואת הפטריות שחתכנו.
  2. שימו לב אני חתכתי כל פטריה בצורה אחרת כדי לתת מרקם וטעם שונה במנה.
  3. מקפיצים מעט אנחנו לא רוצים לבשל מידי את הפטריות.
  4. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, טימין יבש וגרדת לימון.
  5. מקפיצים טועמים שלא חסר תיבול ומתקנים ככל שצריך.
  6. פורסים בצק ומניחים מהמילוי של הפטריות ומגרדים פרמז׳ן בנדיבות.
  7. סוגרים את הבצק מורחים בביצה שטרפנו עם מעט מים מכניסים לתנור על 180 מעלות עד הזהבה.
  8. לרוטב: אל מחבת מוסיפים שמן זית ואת הבצל הלבן.
    מטגנים עד הזהבה קלה.
  9. מוסיפים את פטריות מלך היער, שמפיניון והשימג׳י.
  10. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסק, רוטב וורצ׳סטר ומוסיפים את השמנת.
  11. מביאים לכמעט רתיחה ומבשלים על חום נמוך 2 דקות.
  12. אם הרוטב סמיך מידי תוסיפו מעט מים.
  13. לביצה העלומה: שוברים ביצה ומניחים במסננת צפופה. ככה כל הנוזלים המיותרים יורדים ונקבל ביצה עלומה אחידה ויפה יותר.
  14. מביאים מים לכמעט רתיחה עד שיש בעבוע קל. מוסיפים מלח וחומץ.
  15. יוצרים מערבולות ומניחים את הביצה.

מתכונים דומים

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • בורקס פטריות זהובים על מגש – מתכון משפחתי קל וטעים

    בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

  • סופגניות עם פטריות

    סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים