בורקס במילוי פטריות

מצרכים
לבצק:
- בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן.
- ביצה כקופה עם מעט מים קרים למריחה על הבצק.
למילוי:
- מיקס של פטריות שמפיניון, פורטובלו, פטריות מלך היער ושימג׳י לבנות
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
- חצי בצל לבן קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות על הסכין
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- גרדת לימון
- טימין יבש
- פרמז׳ן
- שמן זית
לרוטב:
- חצי בצל לבן קצוץ דק
- שמן זית
- פרוסות דקות של פטריות מלך היער
- פרוסות דקות של שמפיניון
- פטריות שימגי לבנות
- פלפל שחור
- מלח
- אגוז מוסקט
- רוטב וורצ׳סטר
- שמנת לבישול
- מעט מים
לביצה העלומה:
- ביצה, מים, מלח, חומץ
הוראות הכנה
- מתחילים עם המילוי.
אל מחבת מוסיפים שמן זית, בצל לבן ובצל ירוק.
מטגנים עד הזהבה קלה ומוסיפים את השום ואת הפטריות שחתכנו. - שימו לב אני חתכתי כל פטריה בצורה אחרת כדי לתת מרקם וטעם שונה במנה.
- מקפיצים מעט אנחנו לא רוצים לבשל מידי את הפטריות.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, טימין יבש וגרדת לימון.
- מקפיצים טועמים שלא חסר תיבול ומתקנים ככל שצריך.
- פורסים בצק ומניחים מהמילוי של הפטריות ומגרדים פרמז׳ן בנדיבות.
- סוגרים את הבצק מורחים בביצה שטרפנו עם מעט מים מכניסים לתנור על 180 מעלות עד הזהבה.
- לרוטב: אל מחבת מוסיפים שמן זית ואת הבצל הלבן.
מטגנים עד הזהבה קלה. - מוסיפים את פטריות מלך היער, שמפיניון והשימג׳י.
- מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסק, רוטב וורצ׳סטר ומוסיפים את השמנת.
- מביאים לכמעט רתיחה ומבשלים על חום נמוך 2 דקות.
- אם הרוטב סמיך מידי תוסיפו מעט מים.
- לביצה העלומה: שוברים ביצה ומניחים במסננת צפופה. ככה כל הנוזלים המיותרים יורדים ונקבל ביצה עלומה אחידה ויפה יותר.
- מביאים מים לכמעט רתיחה עד שיש בעבוע קל. מוסיפים מלח וחומץ.
- יוצרים מערבולות ומניחים את הביצה.