לחם תירס מתכון משובח של בר פיירמן
מצרכים
- 350 מ”ל מים
- 200 גרם קמח
- 50 מ”ל שמן זית
- כפית מלח
- כפית אבקת בצל ושום
- לקישוט- מלא סוגים של פטריות מרינה- שימג׳י בשני צבעים, שמפניון ופורטובלו
- בצל סגול פרוס לרצועות
- טימין טרי
- מעט פרמז’ן
- זילוף שמן זית
- 2 כפות תירס (אפשר גם לפי העין)
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מערבבים קמח, מים ושמן זית.
- מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתחילים לקשט איך שבא לכם!
- השילוב של בצל ופטריות במתכון הזה הוא מושלם! אני השתמשתי בשימג’י, שמפניון, פורטובלו וטימין לקישוט.
- מעל הכל פיזרתי מעט קמח תירס ופרמז’ן ובסוף זילוף נדיב של שמן זית.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 30 דקות. מוציאים וחותכים לריבועים.