בורקס אוזן המן בשר ופטריות עם רוטב פטריות - עומר גוזלקר - ישראלי קיטשן
מצרכים
למילוי בשר:
- שתי סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות של מרינה קצוץ או רבעים
- 400 גרם בשר
- בצל אחד גדול קצוץ
לתיבול:
- חצי כוס טריאקי
- כפית שום גבישי
- כף פפריקה מתוקה
- כף בהרט
- חצי כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב פטריות:
- סלסלת פטריות שמפיניון חתוך דק לפרוסות
- מים
- אבקת מרק פטריות
- כרכום מלח פלפל שחור
הוראות הכנה
- מטגנים את הבצל טוב בשמן זית ומוסיפים את הבשר, מפוררים אותו ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את הפטריות מערבבים מטגנים עוד עשר דקות ומקררים.
- לוקחים חבילה בצק עלים מופשר מוכן לעבודה קורצים עיגולים סוגרים טוב עד הסוף כמו אוזני המן אחרת הם יפתחו באפייה. מברישים בביצה שומשום
אופים על 180 סטטי בערך 20 דקות עד שמוכן ומזהיב. - רוטב: מטגנים מעט את הפטריות שיקבלו צבע, מוסיפים 2 כוסות מים כף אבקת מרק פטריות רבע כפית כרכום ומלח פלפל לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה עד הסמכה, ומגישים חם על הבורקס.