פשטידת פטריות ועוף @meatcurator
מצרכים
- 1 חבילת פטריות פורטובלו
- 1 חבילת פטריות שמפיניון
- 1 בצל
- 5 שיני שום
- 1 ק״ג חזה עוף
- שמן זית, מלח, פלפל
- כוס קמח
- 8 ביצים
- 1 שקית אבקת אפייה
הוראות הכנה
- קוצצים את פטריות הפורטובלו, פטריות השמפיניון, הבצל, והשום.
- חותכים את חזה העוף לקוביות.
- מחממים מחבת לחום גבוה עם שמן זית וצורבים את קוביות העוף יחד עם מלח ופלפל שחור, עד שמקבלות צבע שחום.
- שמים את העוף בצלחת בצד שיתקרר.
- שמים במחבת יחד עם שמן זית את הפטריות הקצוצות, הבצל והשום ומשחימים. שמים בצד להתקרר.
- לאחר שהתקררו המרכיבים, מוסיפים לפטריות והעוף, את הביצים, הקמח, משפר האפייה, ומערבבים היטב.
- יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, ומכניסים לתנור על 180 מעלות ל 35-40 דקות.
- הופכים לתוך צלחת הגשה, ופורסים.