פשטידת פטריות ועוף @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
7 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 1 ק״ג חזה עוף
  • שמן זית, מלח, פלפל
  • כוס קמח
  • 8 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפייה

הוראות הכנה

  1. קוצצים את פטריות הפורטובלו, פטריות השמפיניון, הבצל, והשום.
  2. חותכים את חזה העוף לקוביות.
  3. מחממים מחבת לחום גבוה עם שמן זית וצורבים את קוביות העוף יחד עם מלח ופלפל שחור, עד שמקבלות צבע שחום.
  4. שמים את העוף בצלחת בצד שיתקרר.
  5. שמים במחבת יחד עם שמן זית את הפטריות הקצוצות, הבצל והשום ומשחימים. שמים בצד להתקרר.
  6. לאחר שהתקררו המרכיבים, מוסיפים לפטריות והעוף, את הביצים, הקמח, משפר האפייה, ומערבבים היטב.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, ומכניסים לתנור על 180 מעלות ל 35-40 דקות.
  8. הופכים לתוך צלחת הגשה, ופורסים.

מתכונים דומים

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • בורקס פטריות זהובים על מגש – מתכון משפחתי קל וטעים

    בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

  • סופגניות עם פטריות

    סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים