מאפה פולנטה ופטריות -מתכון של הגר גבאי - פלפלת
מצרכים
- חבילת בצק עלים, עדיף מצונן ומרודד
- חצי סלסלת פטריות פורטבלו של ״מרינה״
- חצי סלסלת פטריות שמפניון של ״מרינה״
- חבילת פטריות שימג׳י חומות של ״מרינה״
- 30 גרם חמאה
- מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
- 2 כוסות חלב
- 2 כוסות מים
- 3/4 כוס קמח פולנטה
- 50 גרם פרמזן מגוררת
הוראות הכנה
- את הבצק נחתוך לריבועים, ונסדר כמו בסרטון כך שנוצר כיס למילוי. נאפה 10-15 דקות עד להזהבה ב180 מעלות.
- אפשר להשתמש רק בסוג פטריות אחד, אני אוהבת לשלב. נחתוך את הפטריות לרצועות ואת השימג׳י נפרק ונוריד את החלק התחתון. נחמם במחבת חמאה ונקפיץ את הפטריות עד שהן זהובות. נוסיף מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
- בסיר נחמם 2 כוסות חלב ו2 כוסות מים.נוסיף קמח פולנטה. את הקמח נוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהכל מסמיך. נוסיף מלח בנדיבות, ו50 גרם גבינת פרמזן מגוררת. נכבה את האש ונצנן 10 דקות.
- נוציא את המאפים מהתנור, נסדר 2 כפות פולנטה ופטריות. מלמעלה מומלץ לגרד עוד גבינת פרמזן.