מאפה פטריות ממכר

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת בצק עלים מוכן
  • חלמון ביצה להברשת הבצק
  • צמד פטריות פורטובלו ושמפניון של פטריות מרינה
  • 30 גרם חמאה
  • חצי כוס יין לבן
  • מלח לפי הטעם
  • כפית מחית כמהין (לא חובה)
  • חצי כוס ציר בקר\ירקות או מים
  • ⅛ כוס שמנת מתוקה 32 אחוז
  • גבעול טימין

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור על 170 מעלות. פותחים חבילה של בצק עלים וקורצים 8 עיגולים בגודל 10 ס”מ. נקח ארבע עיגולי בצק ונניח במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שמרוסס במעט שמן.
  2. בארבעת העיגולים הנוספים נקרוץ עוד עיגול בתוכם בגודל 6 ס”מ. נקח רק את השוליים ונניח מעל כל עיגולי הבצק ליצירת מעין קן. נבריש את הבצק בחלמון ביצה ונכניס לתנור ל30 דקות.
  3. בינתים קוצצים היטב את כל הפטריות. מחממים מחבת על חום גבוהה וממיסים בה את החמאה. מכניסים פנימה את הפטריות ומבשלים עד שמתרככות. מוסיפים מלח, מחית הכמהין ואת היין הלבן ומצמצמים את האלכוהול במשך כמה דקות. מוסיפים פנימה את הטימין והציר וגם אותו מצמצמים מעט. לבסוף מוסיפים את השמנת ומכבים את האש.
  4. מוציאים את המאפים מהתנור ובעזרת כף מועכים מעט את המרכז של המאפה, כך נוצר לנו שקע שבו נמלא 3 כפות נדיבות של תבשיל הפטריות. לא לשכוח לשים רוטב בנדיבות ולהגיש חם!

מתכונים דומים

  • משה בתיבה מקבב פטריות טבעוני

    משה בתיבה מקבב פטריות טבעוני

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים