קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@
מצרכים
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון של מרינה
- 6 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
- 5 פטריות מלך היער
- 1 בצל חתוך לירחים דקים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
- 250 גרם קמח מצה
- פירה מתפוח אדמה אחד
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים
- 1-1.5 כוסות מים חמימים (בהדרגה)
- שמן לטיגון
- טחינה להגשה
הוראות הכנה
- מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- קוצצים את שלל הפטריות דק ומוסיפים אל הבצל המטוגן.
- מוסיפים את התבלינים והבזיליקום, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים בצד לקירור מלא.
- בקערה מערבבים יחד עד לקבלת “בצק” את קמח המצה, הפירה, מלח ופלפל, ביצים ומים בהדרגה (התחילו עם חצי מהכמות והוסיפו במידת הצורך, תלוי בסוג קמח המצות).
- מחלקים את “הבצק” לכדורים, טובלים את הידיים במים ופותחים ומשטחים כל כדור על כף היד. במרכז מניחים כף ממילוי הפטריות וסוגרים בעדינות עד שהכדור אטום.
- לוחצים מעט על הכדור עם שתי הידיים להוצאת האוויר שבתוכו ויוצרים בקצוות שני שפיצים.
- בעזרת קיסם יוצרים חור קטן הכל קובה על מנת שהיא לא תתפוצץ בטיגון.
- מטגנים בשמן חצי עמוק עד להשחמה מכל הכיוונים.
- מגישים חם לצד טחינה.