קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  •  2 סלסילות פטריות שמפיניון של מרינה
  • 6 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
  • 5 פטריות מלך היער
  • 1 בצל חתוך לירחים דקים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 250 גרם קמח מצה
  • פירה מתפוח אדמה אחד
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
  • 1-1.5 כוסות מים חמימים (בהדרגה)
  • שמן לטיגון
  • טחינה להגשה

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. קוצצים את שלל הפטריות דק ומוסיפים אל הבצל המטוגן.
  3. מוסיפים את התבלינים והבזיליקום, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים בצד לקירור מלא.
  4. בקערה מערבבים יחד עד לקבלת “בצק” את קמח המצה, הפירה, מלח ופלפל, ביצים ומים בהדרגה (התחילו עם חצי מהכמות והוסיפו במידת הצורך, תלוי בסוג קמח המצות).
  5. מחלקים את “הבצק” לכדורים, טובלים את הידיים במים ופותחים ומשטחים כל כדור על כף היד. במרכז מניחים כף ממילוי הפטריות וסוגרים בעדינות עד שהכדור אטום.
  6. לוחצים מעט על הכדור עם שתי הידיים להוצאת האוויר שבתוכו ויוצרים בקצוות שני שפיצים.
  7. בעזרת קיסם יוצרים חור קטן הכל קובה על מנת שהיא לא תתפוצץ בטיגון.
  8. מטגנים בשמן חצי עמוק עד להשחמה מכל הכיוונים.
  9. מגישים חם לצד טחינה.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • לחמעג׳ון פטריות טבעוני - סתיו סעדון

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • לכל המתכונים