קיש דל פחמימה עם פטריות ושאלוט וגבינה hatafrit@
מצרכים
לקלתית (בסיס):
- 1/2 1 כוסות + 1 כף קמח שקדים
- 1/2 כפית תימין
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית מלח
- קורט כפית פלפל
- 5-7 כפות חמאה מומסת
למלית:
- 2 חבילות קטנות של פטריות שמפיניון פרוסות
- 2 כפות חמאה
- 4 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים
- 2 שיני שום, כתושות
- 4 ביצים מידיום או 3 ביצים לארג׳
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת (אמנטל/גאודה)
לקישוט:
- חופן עירית קצוצה
- 1/2 כף שומשום
הוראות הכנה
- לחמם תנור ל-C180.
- בקערה לערבב את קמח שקדים ותבלינים.
- להוסיף לתערוכת את החמאה ולערבב עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
- להעביר את התערובת לתבנית “פאי” ולהדק אותה עם האצבעות (בסיס ודפנות).
- להכניס את הקלתית לתנור ל-7-10 דק’.
- במחבת לחמם חמאה, להוסיף בצלי שאלוט ולבשל על אש בינונית במשך 5-7 דק׳, עד להזהבה.
- להוסיף למחבת את השום והפטריות ולבשל ביחד עוד 7-8 דק’, עד שהפטריות מגירות נוזלים, מורידות נפח ומזהיבות.
- בקערה לערבב ביצים, שמנת, מלח ופלפל, אבקת שום ואגוז מוסקט.
- להוסיף אל הקערה את תערובת הירקות (אחרי שהתקררה מעט) ואת הגבינה הצהובה.
- להעביר את המלית אל הבצק.
- להכניס לתנור ל-25-30 דק’, עד להתמצקות והזהבה.