מצרכים
- 2 סלסלות פטריות פורטובלו
- 4 בצלים ירוקים
- 3 כוסות עלי תרד או מנגולד קצוצים גס
- 250 ג' גבינת פטה כבשים מפוררת
- 2 ביצים
- חבילת עלי בצק פילו מוכן
- חופן פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים
- שליש כוס שמן זית
- חופן שומשום
הוראות הכנה
- מקפיצים קצרות פטריות פורטבלו קצוצות, בצל ירוק קצוץ ועלי תרד או מנגולד. מניחים להתקרר.
- מערבבים את התערובת עם 200ג' גבינת פטה כבשים, פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים ושני בייצים.
- מרפדים את התבנית אפיה ב-4 עלי פילו מוברשים בשמן זית, גדולים מעט מגודל התבנית, כך שיעלו מעט על הדפנות.
- מפזרים מעל את תערובת הפטריות.
- מכווצ'צ'ים קרעים של עלי פילו משומנים ומכסים את כל פני השטח של הפטריות, מפזרים שומשום מעל.
- אופים בתנור מחומם מראש ב-160 מעלות בחום תחתון עד הזהבת הבצק כ-25 דקות. טעים גם חם וגם קר.