ספנקופיטה - מאפה פילו בסגנון יווני עם פטריות ותרד בעלי פילו - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 סלסלות פטריות פורטובלו
  • 4 בצלים ירוקים
  • 3 כוסות עלי תרד או מנגולד קצוצים גס
  • 250 ג' גבינת פטה כבשים מפוררת
  • 2 ביצים
  • חבילת עלי בצק פילו מוכן
  • חופן פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים
  • שליש כוס שמן זית
  • חופן שומשום

 

הוראות הכנה

  1. מקפיצים קצרות פטריות פורטבלו קצוצות, בצל ירוק קצוץ ועלי תרד או מנגולד. מניחים להתקרר.
  2. מערבבים את התערובת עם 200ג' גבינת פטה כבשים, פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים ושני בייצים.
  3. מרפדים את התבנית אפיה ב-4 עלי פילו מוברשים בשמן זית, גדולים מעט מגודל התבנית, כך שיעלו מעט על הדפנות.
  4. מפזרים מעל את תערובת הפטריות.
  5. מכווצ'צ'ים קרעים של עלי פילו משומנים ומכסים את כל פני השטח של הפטריות, מפזרים שומשום מעל.
  6. אופים בתנור מחומם מראש ב-160 מעלות בחום תחתון עד הזהבת הבצק כ-25 דקות. טעים גם חם וגם קר.

מתכונים דומים

  • שבלול לזניה בשרית ופטריות - מתכון של נטלי טל מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת ‪‪@israeli_kitchen‬‬

  • חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • עוגת גזר זאת ה-עוגה - erez_shaul@

  • ⁨ברד פודינג מלוח - מתכון של אור גוטמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות