חלות עגולות ממולאות בבשר ובפטריות - מתכון של אור גוטמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

למילוי:

  •  מעט שמן זית
  •  סלסילת פטריות פורטובלו קטנות של מרינה, קצוצה
  •  סלסילת פטריות שמפיניון קטנות של מרינה, קצוצה
  •  קורט מלח גס
  •  600 גרם בשר צלעות טחון פעמיים
  •  4 שיני שום, קצוצות
  •  3 גבעולי תימין (רק העלים)
  •  ½ כפית בהרט
  •  ½ כפית מלח
  •  פלפל שחור לפי הטעם
  •  2 כפות צנוברים
  •  1 כף סילאן

 

לבצק:

  • 670 גרם קמח חלה / לחם (4 ושליש כוסות שטוחות)
  •  370 גרם מים קרים (1 וחצי כוסות + כף)
  •  1 כף שמרים יבשים
  •  ½ כף סוכר חום דביק
  •  4 כפות סוכר לבן
  •  1 כף מלח
  •  2 כפות שמן זית

 

 להברשה:

  •  חלמון ביצה
  •  1 כפית סילאן
  •  1 כפית מים
  •  שומשום לפיזור

הוראות הכנה

הכנת הבצק:
1. בקערה מערבבים מים, שמרים וסוכרים. מניחים ל-5 דקות.
2. מוסיפים קמח, מלח ושמן. לשים 8 דקות במיקסר ועוד 2 דקות ידנית, או לשים ידנית כ-10 דקות, עד שהבצק גמיש ונעים.
3. מתפיחים במקרר ללילה או כשעתיים בטמפ’ החדר.

הכנת המילוי:
4.בינתיים, מטגנים את הפטריות עם מעט שמן זית, קורט מלח גס ועלים מגבעולי תימין, על להבה בינונית, עד שהן משחימות ומצטמצמות. שמים בצד.
5. צורבים את הבשר במחבת חמה (ללא שמן) עד שאין נוזלים.
6. מוסיפים שום, צנוברים, תבלינים וסילאן. מטגנים עוד 2–3 דקות עד שהשום מזהיב.
7. מוסיפים את הפטריות לבשר, מערבבים היטב ומניחים לצינון.

צורה ואפייה:
8. מחלקים את הבצק ל-7 כדורים שווים. מניחים לנוח מכוסים 10 דקות.
9. מרדדים כל כדור לרצועה דקה. במרכז כל רצועה שמים מילוי בנדיבות.
10. מגלגלים לרולדה, מהדקים את הקצוות, יוצרים שבלול ומועכים מעט.
11. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40 דקות.
12. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
13. מערבבים חלמון, כפית סילאן וכפית מים, מורחים מעל החלות ומפזרים שומשום.
14. אופים 25–30 דקות עד שהחלות זהובות.
15. מיד כשמוציאים מכסים במגבת ל-15 דקות למרקם רך ואוורירי.

מתכונים דומים

  • שבלול לזניה בשרית ופטריות - מתכון של נטלי טל מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת ‪‪@israeli_kitchen‬‬

  • חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • עוגת גזר זאת ה-עוגה - erez_shaul@

  • ⁨ברד פודינג מלוח - מתכון של אור גוטמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות