ברד פודינג מלוח - מתכון של אור גוטמן מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
חצי חלה חתוכה לחתיכות גסות
לרוטב:
- סלסלת פטריות פורטובלו (פרוסות)
- פטריות שי מגי (מעט, מכל צבע)
- מעט שמן זית לטיגון
- 25 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת לבישול
- 2 ביצים
- 2 גבעולי טימין (רק העלים)
- מלח, פלפל
לסיום:
- 150 גרם מוצרלה מגורדת
הוראות הכנה
1️⃣ מחממים תנור ל180
ושמים את חתיכות החלה בתבנית אפייה גדולה שמתאימה לתנור.
2️⃣ במחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את הפטריות יחד עם עלי הטימין.
3️⃣ מוסיפים מעט פטריות שי מגי ואת החמאה, ומטגנים עוד דקה-שתיים.
4️⃣ מכבים את האש, מוסיפים את השמנת, הביצים, מלח ופלפל – ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
5️⃣ יוצקים את הרוטב על החלה שבתבנית.
6️⃣ מפזרים מעל מוצרלה, עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ־40 דקות.
7️⃣ מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להשחמה מושלמת.