מאפה בניצה עם גבינות ופטריות
מצרכים
- חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
- 2 כפות שמן זית
- 2 סלסלות פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
- 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
- 1/2 גביע (60 גרם) יוגורט או שמנת חמוצה או קוטג'
- 1/2 גביע (100 גרם) גבינת שמנת
- מלח ופלפל לבן
- 3 ביצים
- 3 כפות שמן קנולה
הוראות הכנה
- חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד הזהבה. מניחים בצד עד שהפטריות תתקררנה מעט.
- מערבבים בקערה אחת את הביצים עם מלח ופלפל ובקערה שנייה את השמנת המתוקה עם היוגורט וגבינת השמנת.
- משמנים היטב תבנית מלבנית (20X30) עם שמן קנולה.
- לוקחים עלה בצק פילו ומקמטים ביד, שימו לב לא להדק יותר מדי כדי שישארו כיסי אויר. מניחים בצורה רופפת בתבנית.
- ממלאים באותה הצורה את כל תחתית התבנית – בין 4-5 עלים.
- מזלפים מעל קמטוטי הבצק כף שמן, חצי מתערובת הגבינות, חצי מתערובת הפטריות וחצי מבלילת הביצים.
מניחים מעל שכבה נוספת של בצק פילו מקומט. - מזלפים מעל כף שמן, חצי תערובת הגבינות שנותרה, תערובת הפטריות ובלילת הביצים.
- אם נותרו לכם קצוות של בצק שמבצבצים החוצה ולא עטופים בביצים או גבינה, פשוט דוחפים אותם קצת פנימה כדי שלא יתייבשו באפייה.
- אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת הגבינות 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק. ניתן לפזר גבינה צהובה גם על החלק העליון של המאפה לפני האפייה.
– ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצת דק.