מצרכים
- 1 חבילת בצק עלים, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
- 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
- 1/2 סלסת פטריות שיטאקי
- 2 פטריות מלך היער
- עלי טימין מ-3 גבעולים
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית פפריקה
- שקית ערמונים בוואקום
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
- מלח גס
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הבצל לרצועות ואת הפטריות והערמונים לפרוסות.
- מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומתבלים בטימין, מלח, פלפל ופפריקה. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות.
- מצננים היטב את תערובת הפטריות.
- חותכים את בצק העלים למלבן ארוך ברוחב 12-15 ס"מ ומניחים בתחתית שלו, על החלק הרחב, את המילוי. מגלגלים לרולדה.
- מברישים את הרולדה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
- חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב פטריות (לינק לרוטב פטריות מדג נסיכת הנילוס).