מאפה בצק עלים במילוי פטריות וערמונים

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילת בצק עלים, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסת פטריות שיטאקי
  • 2 פטריות מלך היער
  • עלי טימין מ-3 גבעולים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • שקית ערמונים בוואקום

 

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • מלח גס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את הבצל לרצועות ואת הפטריות והערמונים לפרוסות.
  3. מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומתבלים בטימין, מלח, פלפל ופפריקה. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות.
  4. מצננים היטב את תערובת הפטריות.
  5. חותכים את בצק העלים למלבן ארוך ברוחב 12-15 ס"מ ומניחים בתחתית שלו, על החלק הרחב, את המילוי. מגלגלים לרולדה.
  6. מברישים את הרולדה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
  7. חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב פטריות (לינק לרוטב פטריות מדג נסיכת הנילוס).

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • לכל המתכונים