מאפה בצק עלים במילוי פטריות וערמונים

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילת בצק עלים, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסת פטריות שיטאקי
  • 2 פטריות מלך היער
  • עלי טימין מ-3 גבעולים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • שקית ערמונים בוואקום

 

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • מלח גס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את הבצל לרצועות ואת הפטריות והערמונים לפרוסות.
  3. מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומתבלים בטימין, מלח, פלפל ופפריקה. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות.
  4. מצננים היטב את תערובת הפטריות.
  5. חותכים את בצק העלים למלבן ארוך ברוחב 12-15 ס"מ ומניחים בתחתית שלו, על החלק הרחב, את המילוי. מגלגלים לרולדה.
  6. מברישים את הרולדה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
  7. חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב פטריות (לינק לרוטב פטריות מדג נסיכת הנילוס).

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • שבלול לזניה בשרית ופטריות - מתכון של נטלי טל מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת ‪‪@israeli_kitchen‬‬

  • חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • עוגת גזר זאת ה-עוגה - erez_shaul@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות