מצרכים
- 2 כפיות שמן קנולה
- 2 שיני שום קלופות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
- 1/2 צ'ילי טרי או כפית צ'ילי גרוס
- 2 כפות דבש או סילאן
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
- כף קורנפלור
- 1/2 כוס מים רותחים
- 4 כפות רוטב סויה
- 500 גרם פרגיות עוף
- 1/2 ראש ברוקולי
- 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
- 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
להגשה (אופציונאלי לבחירה):
- שומשום
- בוטנים
- קשיו
- טבעות בצל ירוק
הוראות הכנה
- מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים במשך 7 דקות ומוציאים. חותכים לפרחים ומניחים בצד עד שהפרגיות מוכנות. למי שרוצה, במקום לבשל ניתן לאדום את הברוקולי בסיר אידוי מעל מים רותחים במשך 10-12 דקות.
- חותכים את הפרגיות לרצועות וקוצצים דק את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר.
- חותכים את פטריות השמפניון והפורטבלה לרבעים.
- במחבת רחבה וכבדה או בווק, על אש גבוהה, מחממים שמן קנולה.
- מטגנים, תוך כדי ערבוב, את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר במשך דקה.
- מוסיפים למחבת דבש, רוטב צ'ילי, שמן שומשום ורוטב סויה ומטגנים דקה.
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהעוף משנה את צבעו ומצופה כולו ברוטב שבווק.
- בינתיים מערבבים היטב בכוס את המים והקורנפלור.
- כשהעוף משחים מוסיפים את הקורנפלור עם המים ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות.
- מוסיפים את הברוקולי ומערבבים במשך דקה בלבד (שימו לב שהברוקולי קצת מבושל ולכן בישול ארוך שלו ברוטב יהפוך אותו לסמרטוטי וישנה את צבעו לחום).
- מפזרים מעט שומשום ומגישים מעל אורז לבן שסופג את טעמי הרוטב.
הערות חשובות:
– אם רוצים להוסיף קשיו למנה, מוסיפים אותם בזמן הוספת הפטריות.
– במקום פרגיות ניתן להשתמש בחזה עוף.
– אוהבים הרבה רוטב במוקפץ שלהם? אפשר להשתמש בכוס מים רותחים במקום בחצי כוס.