נודלס (אטריות אודון או ביצים) מוקפצות עם נתחי פרגית ופטריות ברוטב סויה, צ'ילי ודבש
מצרכים
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל או 4 בצלי שאלוט
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
- 1 צ'ילי טרי
- 500 גרם פרגיות
- 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
- 1/2 סלסלה פטריות שיטאקי
- 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
- 2 כפות דבש או סילאן
- 5 כפות רוטב סויה
- כפית שמן שומשום
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- חבילה נודלס (ביצים/אודון/אורז)
להגשה:
- 3 ענפי בצל ירוק
- בוטנים קצוצים
הוראות הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ובינתיים מתחילים בחיתוכים.
- חותכים את הבצל לרצועות, את הצ'ילי וג'ינג'ר לקוביות קטנות ואת הפטריות לרבעים.
- חותכים את הפרגיות לרצועות או קוביות בגודל 2 ס"מ.
- מחממים שמן קנולה בתוך הווק ומטגנים את הבצל, תוך כדי ערבוב, במשך 2 דקות.
- מוסיפים צ'ילי וג'ינג'ר ומטגנים במשך דקה.
- מוסיפים פטריות ופרגיות וממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שהפרגיות זהובות.
- מבשלים את הנודלס במים הרותחים עד שהפרגיות תהיינה מוכנות.
- כשהפרגיות מוכנות מזלפים מעל דבש, סויה, שמן שומשום ורוטב צ'ילי ומערבבים.
- מוסיפים את הנודלס ומערבבים, תוך כדי טיגון, במשך 2 דקות.
- מגישים עם טבעות בצל ירוק ובוטנים קצוצים.