ברוסקטה עם פטריות, בצל מטוגן ופרמזן

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 באגט
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • מלח

 

מצרכים לפטריות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 10 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • סלסלה פטריות שמפניון
  • 3 פטריות מלך היער
  • 1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
  • מלח ופלפל לבן

 

להגשה:

  • 70 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או מוצרלה)
  • עלי טימין

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, שיני שום כתושות, מלח ופטרוזיליה.
  3. חותכים את הבאגט לפרוסות באלכסון (כדי שתהיינה ארוכות יותר) ומברישים בשמן זית עם השום.
  4. אופים במשך 7 דקות או עד שהברוסקטות זהובות ופריכות.
  5. בינתיים מכינים את הפטריות: חותכים את הבצלים לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
  6. במחבת רחבה, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים סוכר, חומץ בסלמי, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה.
  7. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות רכות וזהובות. מוציאים לקערה ומקררים מעט.
  8. מניחים מעל כל ברוסקטה מתערובת הפטריות והבצל, מפזרים פרמזן ועלי טימין ואופים במשך 7 דקות או עד שהגבינה זהובה. מגישים חם.

 

הערות חשובות:

רוצים להכין את הברוסקטות מראש? פשוט מכינים את תערובת הפטריות והברוסקטות ושומרים במקרר או בחוץ בקופסה אטומה. 10 דקות לפני ההגשה עורמים מהפטריות על הברוסקטות, מפזרים פרמזן ומעבירים לתנור.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים