קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך
מצרכים
- 500 גרם עוף טחון
- ביצה
- 2 פרוסות לחם לבן או 5 כפות פירורי לחם
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 2 שיני שום כתושות
- כפית א. מרק בצל
- כפית פפריקה
- מלח ופלפל
- 1 בצל
- סלסלת פטריות שמפניון
- 3 כפות שמן זית
לציפוי וטיגון:
- פירורי לחם
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- מניחים את הלחם בתוך קערה עם מים וממתינים כ-5 דקות עד שהלחם יהיה רך לחלוטין. סוחטים היטב מכל המים ומעבירים לקערה. אם משתמשים בפירורי לחם מדלגים על השלב הזה.
- חותכים את הבצל והפטריות לקוביות.
- במחבת, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות. מעבירים לקערה עם הלחם ומצננים מעט.
- קוצצים את הפטרוזיליה דק ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את שאר המצרכים לקערה ומערבבים היטב. אם יש זמן, מעבירים למקרר לחצי שעה (ועד 12 שעות) עטוף בניילון נצמד.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומצפים בפירורי לחם.
- מטגנים במחבת עם שמן בגובה ס"מ עד שהקציצות זהובות משני הצדדים.