מצרכים
- 1 ק"ג כבדי עוף, מנוקים היטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 1 שקית ערמונים בואקום
- 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
- 4 פטריות שיטאקי (לא חובה)
- 2 כפות סילאן
- 1/2 פלפל צ'ילי טרי
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- חותכים את הבצלים לרצועות ואת השום והצ'ילי לפרוסות דקות. חותכים את הפטריות לרבעים.
- במחבת רחבה, על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה.
- מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
- מוסיפים פטריות וערמונים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות או עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים משני הצדדים עד שהכבדים משנים את צבעם. חשוב לא לטגן אותם יותר מדי כדי שלא יתייבשו.
- מזלפים מעל סילאן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך דקה.
- מגישים מעל פירה בטטה או תפוחי אדמה.
הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? אחרי טיגון הבצלים מוסיפים 1/3 כוס יין אדום.
– יש לכם בבית טימין? זה הזמן להשתמש בו ולהוסיף כפית עלי טימין בזמן הוספת השום.
– המנה הזו נהדרת גם עם נתחי פרגית במקום הכבדים.