מוקפץ סיני טבעוני עם אורז - דניאל וגנר

time-cook
הכנה - 35 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • כוס אורז בסמטי מבושל לפי הוראות ההכנה
  • ברוקולי חתוך לפרחים
  • זוקיני / קישוא אחד
  • חצי חבילת פטריות יער 'מרינה' חתוכות לפרוסות
  • חצי חבילת פטריות פורטבלו 'מרינה' חתוכות לפרוסות
  • בצל לבן חתוך לפרוסות
  • חבילת טופו חתוכה לקוביות ומושרת ברוטב סויה

 

לרוטב

  • רבע כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • כף מייפל
  • כף שמן שומשום
  • מיץ מליים אחד / חצי לימון
  • 1/3 כוס מים
  • כפית שמן צ'ילי
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית ג'ינג'ר כתוש

הוראות הכנה

  1. חותכים את כל הירקות, מכינים את הרוטב בצד ומבשלים את האורז לפי הוראות היצרן
  2. מחממים ווק על להבה גדולה ומקפיצים את כל הירקות ביחד כמה דקות בלי שמן
  3. לאחר שהירקות קיבלו חריכה, מוסיפים שמן ומקפיצים עוד כ 2 דקות.
  4. מוסיפים את הרוטב ומקפיצים עוד כדקה – 2 עד שהוא מעט מצטמצם
  5. מגישים על האורז ומקשטים עם בצל ירוק, בוטנים קצוצים ורבע לימון

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים