מוקפץ סיני טבעוני עם אורז - דניאל וגנר
מצרכים
- כוס אורז בסמטי מבושל לפי הוראות ההכנה
- ברוקולי חתוך לפרחים
- זוקיני / קישוא אחד
- חצי חבילת פטריות יער 'מרינה' חתוכות לפרוסות
- חצי חבילת פטריות פורטבלו 'מרינה' חתוכות לפרוסות
- בצל לבן חתוך לפרוסות
- חבילת טופו חתוכה לקוביות ומושרת ברוטב סויה
לרוטב
- רבע כוס רוטב סויה
- 2 כפות חמאת בוטנים
- כף מייפל
- כף שמן שומשום
- מיץ מליים אחד / חצי לימון
- 1/3 כוס מים
- כפית שמן צ'ילי
- 2 שיני שום כתושות
- כפית ג'ינג'ר כתוש
הוראות הכנה
- חותכים את כל הירקות, מכינים את הרוטב בצד ומבשלים את האורז לפי הוראות היצרן
- מחממים ווק על להבה גדולה ומקפיצים את כל הירקות ביחד כמה דקות בלי שמן
- לאחר שהירקות קיבלו חריכה, מוסיפים שמן ומקפיצים עוד כ 2 דקות.
- מוסיפים את הרוטב ומקפיצים עוד כדקה – 2 עד שהוא מעט מצטמצם
- מגישים על האורז ומקשטים עם בצל ירוק, בוטנים קצוצים ורבע לימון