טארט טאטן פטריות ובטטה - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 250 גרם פטריות יער ושמפיניון (סלסלה)
- 1 בטטה גדולה אפויה
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות בלסמי (עדיף מצומצם)
- 1 כף דבש
- 1 כף חמאה (20 גרם)
- 1 חבילה בצק עלים
- כפית מלח גס, חצי כפית פלפל שחור
- 2 גבעולי רוזמרין (רק העלים)
- 1 ביצה להברשה
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מקלפים את הבטטה ופורסים לטבעות דקות. מסדרים על נייר אפייה בתבנית תנור. מרססים במעט שמן זית ומלח גס ואופים כ-20 דקות עד שהבטטה מתרככת.
- חותכים בצל לרצועות דקות ופורסים את הפטריות עם הגבעול.
- מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל ומעט מלח גס. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומערבבים יחד.
- מוסיפים חצי כפית פלפל שחור טחון, חצי כפית מלח, 2 כפות בלסמי מצומצם (אפשר גם בלסמי רגיל), מפזרים עלי רוזמרין ומבשלים כ-12-15 דקות עד שהנוזלים מהפטריות מצטמצמים ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שהיא נמסה בתערובת.
- מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית במעט חמאה, כף דבש ומורחים היטב על כל שטח הפנים של התבנית, גם על השוליים.
- מסדרים את הבטטות כך שיכסו את התחתית. שמים עליהן את תערובת הבצל והפטריות.
- מניחים את בצק העלים מעל ומהדקים את השוליים כך שיעטפו את המאפה מעל ומהצדדים.
- אופים כ-25 דקות או עד שהבצק משחים.