לזניית מצות עם בשמל פטריות - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 סלסלת פטריות שמפניון ו/ או פורטובלו של מרינה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 100 גרם גבינת ריקוטה 5%
- 100 גרם קוטג' 5%
- ½ כוס (125 מ"ל) מיכל שמנת לבישול 10%
- 1 כף ממרח פסטו או עלי בזיליקום קצוצים
- 4 פרוסות גבינה צהובה מגוררת עד 5-15%
- תבלינים: 1-2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור ו-½ כפית אגוז מוסקט
- 3-4 מצות
- חלב להרטבת המצות
- תבנית אינגליש קייק רחבה או תבנית מרובעת.
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל והפטריות.
- מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל ואת הבצל. מטגנים כ-8-10 דקות מעל להבה נמוכה עד שהבצלים זהובים ורכים.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים שמנת לבישול 10%, מעט אגוז מוסקט ומבשלים כ-10 דקות.
- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות עם הפסטו ומשאירים כמה כפות גבינה מגוררת לשכבה העליונה.
איך מרכיבים?
- מחממים תנור ל-170 מעלות על טורבו.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שופכים חלב לתבנית שיהיה נוח לטבול את המצות. מרטיבים מצה כ-30 שניות, לפחות, בכל צד, ומניחים בתחתית התבנית.
- מורחים מתערובת הגבינות ובשמל הפטריות. חשוב לשמור מספיק מכל תערובת לכל השכבות.
- מרטיבים עוד מצה וממשיכים באותו אופן.
- השכבה העליונה תהיה בשמל עם גבינה צהובה מגורדת מעל.
- מכניסים לתנור ל-40-45 דקות.
- מגישים חם עם סלט רענן!
ערכים למנה:
264 קלוריות
10 גרם שומן
30 גרם פחמימה
16 גרם חלבון