פרגיות בכרישה ופטריות על אורז לבן - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- ½ ק"ג פרגיות נקיות משומן
- 2 סלסלות פטריות, מיקס פטריות ופורטובלו של מרינה
- 1 גבעול כרישה חתוך לטבעות, שטוף היטב
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף דבש
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית פלפל שחור, כפית מלח
- ¼ כפית צ'ילי
- ¼ כוס (60 מ"ל) יין לבן
- עלי טימין טריים של מרינה
הוראות הכנה
- חותכים את הכרישה לטבעות דקות ושמים במים עם מלח ל-10 דקות. שוטפים היטב ומסננים את המים.
- מחממים מחבת עמוקה עם כף שמן זית וצורבים את הפרגיות, כ-3-4 דקות לכל צד ומניחים אותן בצלחת על נייר סופג. חותכים לקוביות.
- מחממים באותה מחבת כף שמן, מוסיפים מלח גס, פלפל שחור ושן שום ומערבבים.
- מוסיפים את הבצל והדבש ומטגנים כ-2-3 דקות. מוסיפים את הכרישה ומבשלים כ-10 דקות מעל להבה בינונית.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל כ-2-3 דקות.
- בשלב הזה, מוסיפים את קוביות הפרגיות לסיר, ממלאים במים רותחים כ-3/4 מגובה הבשר, ומוסיפים עלי טימין, צ'ילי גרוס ו-1/4 כוס יין לבן. ממשיכים לבשל כ-10-15 שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים למרקם סמיך.
- מומלץ להגיש עם אורז ועלי פטרוזיליה קצוצים!
ערכים למנה (ללא תוספת):
320 קלוריות
14 גרם שומן
29 גרם פחמימה
28 גרם חלבון