מצרכים
- 3 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
- 2 בצלים לבנים
- 3 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/2 גביע קוטג'
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
- 4-5 כפות קמח תופח
- 4 כפות שמן זית
- כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
- 1/4 מיכל שמנת לבישול 15%
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות דקות.
- במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות. מצצנים מעט את התערובת.
- מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים את הפטריות.
- משמנים עם ספריי שמן תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה.
- אופים במשך 30-40 דקות עד שהפשטידה יציבה.
הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הפשטידה, לפני האפייה, פירורי לחם ושומשום ומזלפים מעט שמן זית.
– למי שאוהב, ניתן להוסיף, בשלב טיגון הפטריות, עלים מ-2 ענפי טימין.