מצרכים
- אורז לבן /יסמין חצי בישול מוכן
- ירוקים (כוסברה,פטרוזליה,שמיר,נענע) הכל קצוץ מכל דבר חופן יפה.
- סלסלה ענקית של פטריות שמפיניון מטוגנות
- מעט סלרי גבעולים קצוץ
- מעט שום כתוש/קצוץ
- תיבול: מלח,פלפל,כמון,בהרט או ראסלחנות.
- מעט שמן זית.
הוראות הכנה
- לוקחים פרגית נקייה מעצמות ומוכנה למילוי וממלאים לפי הסרטון(לוקחים קערה מניחים את הפרגית ממלאים והופכים את הקערה שיצא מושלם)
- מכינים רוטב : 2 כפות סויה כהה
2כפות סויה בהירה
מעט רכז רימונים
נגיעה טריאקי מערבבים היטב - וחצי קילו פרגיות נקיות מוכנות למילוי (אפשר עם עור ואפשר בלי)
- לוקחים מגש או מחבת שמתאימים לתנור מניחים את הפרגיות הממולאות
- האורז שנשאר שמים מסביב
- מוסיפים את הרוטב על הפרגיות
- מפזרים בצאלאלי שאלוט מסביב
- מוסיפים עוד קצת שמן זית
- אופים בתנור על 180 מעלות עד שהעוף מוכן
ואמאלהההה אתם הולכים להנות בטירוףףף
יש לזה טעם של בחש (האורז הבוכרי)