טארט בצל ופטריות הפוך - מתכון של מאיה בן דהן מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
- 6-7 פטריות שמפיניון ישראליות "מרינה" חתוכות לחצי
- 6-7 בצלצלי שאלוט ישראלים "מרינה" חתוכים לחצי
- 70 גרם חמאה
- 2 כפות עלי טימין ורוזמרין קצוצים
- שן שום כתושה
- חצי כפית מלח
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות פרמז'ן מגורדת
- בצק עלים חתוך לצורת עיגול בגודל המחבת
אופן הכנה:
הכנה:
- נחמם תנור ל 200 מעלות.
- במחבת שמתאימה לאפייה בתנור נמיס חמאה. נוסיף את השום, המלח, עשבי התיבול והחומץ הבלסמי.
- נערבב ונרתיח את הרוטב על הגז 5 דקות.
- נניח על הרוטב את הבצלים והפטריות החתוכים ונפזר מעל גבינת פרמז'ן מגורדת.
- נשאיר על הגז על אש בינונית כ-5 דקות נוספות.
- נניח על הבצלים והפטריות עיגול בצק עלים בגודל מתאים ונכניס את המחבת לתנור לכ20-25 דקות.
- לאחר שהבצק השחים, נוציא את המחבת מהתנור, נצנן מספר דקות ונהפוך את המאפה על גבי צלחת כך שהבצלים והפטריות למעלה.
- לקישוט: עלי מיקרו בזיל של "מרינה".
מתכון @maya.bendahan
בשיתוף @marina_galil