סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 7 עלי סיגר
  • 2 בצל קצוץ
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון של מרינה
  • 3 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
  • 1 שקית ערמונים בוואקום קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפית שום גבישי
  • להדבקת עלי הסיגר – 2 כפות קמח מהולות בכוס מים
  • להגשה – טחינה גולמית וסילאן

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. טוחנים את כל הפטריות דקדק ומוסיפים אל הבצל המטוגן יחד עם הערמונים, הבזיליקום והתבלינים.
  3. מערבבים הכל ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם במשך כ-5 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים. חשוב לא להשאיר נוזלים אחרת עלה הסיגר יקרע.
  4. מניחים עלה סיגר אחד על השיש, בקצה מניחים כף גדושה מהמילוי ומגלגלים. בשליש האחרון של עלה הסיגר מורחים מה “דבק” של הקמח עם המים וסוגרים.
  5. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה של כל הסיגרים.
  6. מגישים בזילוף של טחינה גולמית וסילאן.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים