מצרכים
- 1 באגט
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- חופן עלי פטרוזיליה
- מלח
מצרכים לפטריות:
- 3 כפות שמן זית
- 10 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
- 1/2 כפית סוכר חום
- כף חומץ בלסמי
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- סלסלה פטריות שמפניון
- 3 פטריות מלך היער
- 1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
- מלח ופלפל לבן
להגשה:
- 70 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או מוצרלה)
- עלי טימין
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה קטנה שמן זית, שיני שום כתושות, מלח ופטרוזיליה.
- חותכים את הבאגט לפרוסות באלכסון (כדי שתהיינה ארוכות יותר) ומברישים בשמן זית עם השום.
- אופים במשך 7 דקות או עד שהברוסקטות זהובות ופריכות.
- בינתיים מכינים את הפטריות: חותכים את הבצלים לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
- במחבת רחבה, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים סוכר, חומץ בסלמי, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות רכות וזהובות. מוציאים לקערה ומקררים מעט.
- מניחים מעל כל ברוסקטה מתערובת הפטריות והבצל, מפזרים פרמזן ועלי טימין ואופים במשך 7 דקות או עד שהגבינה זהובה. מגישים חם.
הערות חשובות:
רוצים להכין את הברוסקטות מראש? פשוט מכינים את תערובת הפטריות והברוסקטות ושומרים במקרר או בחוץ בקופסה אטומה. 10 דקות לפני ההגשה עורמים מהפטריות על הברוסקטות, מפזרים פרמזן ומעבירים לתנור.