בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

מצרכים
לבלילת הבלינצ׳ס:
- 4 ביצים
- 2 ורבע כוסות קמח
- 2 כפות שמן
- חצי כפית מלח
- 2.5 כוסות מים
למילוי:
- חצי קילו בשר טחון
- בצל
- פטריות פורטבלו של מרינה
- 2 שיני שום כתושות
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית כוסברה יבשה
הוראות הכנה
- בקערה נטרוף ביצים ומים. ננפה לתוך הקערה את הקמח ונוסיף מלח ושמן. נמשיך לטרוף עד לקבלת בלילה אחידה.
- נעביר את הבלילה במסננת אל תוך קערה כדי שלא יהיו לנו גושים בכלל. נחמם היטב מחבת בלינצ׳ס ונמרח בה מעט שמן. ניצוק מהבלילה
- נזיז את המחבת מצד לצד כך שהבלינצ׳ס יתפרש על המחבת כולה. נדאג שהבלינצ׳ס יהיה כמה שיותר דק! לא צריך להפוך, נטגן מצד אחד ונוציא לצלחת.
- נחתוך את הפטריות והבצל, נחמם מעט שמן במחבת ונוסיף את הבצל. נוסיף תבלינים, שום כתוש ואת הפטריות. נטגן עד שהן משנות את הגוון ונוסיף את הבשר.
- נפורר את הבשר במחבת עד שהוא משנה את הגוון ועד שכל הנוזלים מצטמצמים. נצנן את המילוי.
- במשטח העבודה נניח בלינצ׳ס ומעליו מילוי. נגלגל ונסגור. נחמם רבע כוס שמן במחבת ונטגן את הבלינצ׳ס משני הצדדים. אפשר גם לרסס בשמן ולאפות בתנור על 200 מעלות במשך 20-25 דקות. רצוי להפוך.
- ניתן להכין לפני ולחמם בתנור לפני ההגשה.