פסטה פטריות -מתכון של בר פיירמן
מצרכים
למילוי:
- 2 בצלים לבנים גדולים פרוסים לרצועות
- 4 שיני שום כתושות
- גוש מכובד של חמאה, שימו לפי העין
- 2 חבילות פטריות פורטובלו של פטריות מרינה
- כוס אחת של ציר ירקות (אפשר גם רק מי פסטה אבל אני ממש ממליצה לא לוותר על זה!)
- צרור טימין
- מלח לפי הטעם
- כף סילאן
לציר ירקות:
- 2 ליטר מים
- חצי כוס פטריות מיובשות
- 2-3 ענפי סלרי
- חצי בצל לבן
- 2 גזרים חצויים
- פלפל אנגלי
- עלה דפנה
הוראות הכנה
- פסטה צדפות או כל פסטה שאתם אוהבים מבושלת לפי ההוראות על השקית
- במחבת רחבה ממיסים חמאה ומכניסים פנימה את הבצלים. מקרמלים אותם בסבלנות
- במשך 5-7 דקות לפחות עד שמקבלים צבע זהוב ויפייפה. מוסיפים את הפטריות ואת השום
- מטגנים עוד כמה דקות בודדות. מוסיפים את הציר, מלח, טימין ופסטה ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהפסטה תספוג את הרוטב ואת הטעמים.
- לציר ירקות: זורקים את כל המצרכים בסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעתיים. מסננים לחלוטין אתהנוזלים ושומרים בצנצנת. אפשר להקפיא ולהשתמש לכל דבר שרוצים.