פסטה פטריות -מתכון של בר פיירמן

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

למילוי:

  • 2 בצלים לבנים גדולים פרוסים לרצועות
  • 4 שיני שום כתושות
  • גוש מכובד של חמאה, שימו לפי העין
  • 2 חבילות פטריות פורטובלו של פטריות מרינה
  • כוס אחת של ציר ירקות (אפשר גם רק מי פסטה אבל אני ממש ממליצה לא לוותר על זה!)
  • צרור טימין
  • מלח לפי הטעם
  • כף סילאן

 

לציר ירקות:

  • 2 ליטר מים
  • חצי כוס פטריות מיובשות
  • 2-3 ענפי סלרי
  • חצי בצל לבן
  • 2 גזרים חצויים
  • פלפל אנגלי
  • עלה דפנה

 

הוראות הכנה

  1. פסטה צדפות או כל פסטה שאתם אוהבים מבושלת לפי ההוראות על השקית
  2. במחבת רחבה ממיסים חמאה ומכניסים פנימה את הבצלים. מקרמלים אותם בסבלנות
  3. במשך 5-7 דקות לפחות עד שמקבלים צבע זהוב ויפייפה. מוסיפים את הפטריות ואת השום
  4. מטגנים עוד כמה דקות בודדות. מוסיפים את הציר, מלח, טימין ופסטה ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהפסטה תספוג את הרוטב ואת הטעמים.
  5. לציר ירקות: זורקים את כל המצרכים בסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעתיים. מסננים לחלוטין אתהנוזלים ושומרים בצנצנת. אפשר להקפיא ולהשתמש לכל דבר שרוצים.

מתכונים דומים

  • חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

  • חלה במילוי בשר ופטריות - מאיה בן דהן - Israeli Kitchen

  • פאי רועים צרפתי - מתכון של רונית טברון - Israeli kitchen

  • חזה עוף ברוטב פטריות סמיך וקטיפתי - חגית גורן, בלה רודניק

  • ניוקי פטריות עם יין לבן תימין ופרמזן (ערמונים) - חגית גורן, בלה רודניק

  • לכל המתכונים