איך מרינה הפכה למותג הפטריות המוביל במטבח הישראלי?
היסטוריה
יש הרבה פטריות בארץ ובעולם, אבל מרינה יש רק אחת. חוות פטריות קטנה במושב מעונה שבגליל המערבי הפכה למותג הפטריות המוביל במטבח הישראלי.
החזון שמאחורי מרינה
השליחות שלנו במרינה היא להעניק לפטריות את מקומן הראוי במטבח הישראלי, להפוך את הפטריות שלנו למרכיב חובה בכל ארוחה, מהיומיומית ועד ארוחת הגורמה.
מרינה מציגה לקהל הישראלי את היתרונות הנפלאים הטמונים בתזונה עשירה בפטריות.
מרינה מתמחה בגידול פטריות שהקהל הישראלי כל כך אוהב לאכול ולבשל. בזכות המומחיות וההשקעה בגידול מגוון רחב של סוגי פטריות, מרינה הצליחה לפרוץ את עולם הפטריות במטבח הישראלי. בואו להכיר את סוגי הפטריות של מרינה ולגלות כיצד הן משנות את פני המטבח.
אז בואו נכיר סוגי הפטריות שלנו:
פטריות שמפיניון
פטריות שמפיניון הן הפטריות הנפוצות ביותר בישראל ומהוות כ-80% משוק פטריות המאכל בארץ. הן משתלבות במגוון רחב של מנות, כולל סלטים, פסטות, מרקים ומאפים. הטעם העדין והמרקם הנעים שלהן הופכים אותן לבחירה פופולרית במטבח הישראלי.
פטריות פורטובלו
פטריות פורטובלו, הידועות גם כפורטבלה, הן בעלות גוון חום עמוק וארומה עשירה. הן מהוות כ-15% משוק צריכת הפטריות בישראל. המרקם הבשרני והטעם העמוק שלהן הופכים אותן למרכיב מרכזי במנות רבות, כמו סטייק פטריות, מנות גריל ומאפים ממולאים.
פטריות יער (צדף/אוייסטר)
פטריות יער, המכונות גם פטריות צדף או אוייסטר, מתאפיינות בצורתן המיוחדת ובטעמן העדין. הן משתלבות היטב במנות מוקפצות, מרקים ותבשילים, ומוסיפות נופך ייחודי למנות אסיאתיות ומקומיות כאחד.
מידע נוסף על פטריות צדף/אוייסטר
פטריות אקזוטיות
מרינה מציעה מגוון פטריות אקזוטיות, כמו שימג'י לבנות וחומות, מלך היער (King Oyster), שיטאקי ואנוקי. פטריות אלו מביאות טעמים ומרקמים ייחודיים למטבח הישראלי, ומשתלבות במנות גורמה, תבשילים אסיאתיים ומנות שף יצירתיות.
השפעת מרינה על המטבח הישראלי
הודות למגוון הרחב של פטריות איכותיות, מרינה תרמה להרחבת אופקי הטעם והקולינריה בישראל. השילוב של פטריות טריות ומגוונות במנות מסורתיות וחדשניות כאחד הפך את הפטריות לחלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי, הן בבישול הביתי והן במסעדות.
סיכום
מרינה, עם מגוון הפטריות הרחב שלה, הצליחה להפוך למותג מוביל במטבח הישראלי, והשפיעה רבות על התרבות הקולינרית המקומית. השילוב של פטריות איכותיות במנות שונות מעשיר את הטעמים ומביא לחוויה גסטרונומית ייחודית.
רוצים לגלות עוד על הפטריות של מרינה וליהנות ממגוון מתכונים מפתיעים וטעימים? היכנסו לעמוד המתכונים שלנו וגלו איך להכין מנות מרשימות לכל ארוחה! לחצו כאן וגלו עולם שלם של אפשרויות קולינריות טעימות.