חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
- 500 גרם קמח מולינו ירוק
- 12 גרם שמרים יבשים (כף ורבע)
- 50 גרם סוכר (3 כפות)
- 10 גרם מלח (כף)350 מ”ל מים
- ביצה M
- 60 מ”ל מים פושרים
- 60 מ”ל שמן קנולה
מילוי 1:
- בצל
- מעט מים
- חצי סלסלת פטריות שמפניון ועוד חצי סלסלת פטריות פורטבלה קצוצות דק
- קורט סוכר
- כפית סויה לל”ג
- טימין
- כפית סילאן
מילוי 2:
- 50 גרם ערמונים קצוצים דק
- 75 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- שמן זית כף וחצי
- מלח גס
- כפית דבש
מילוי 3:
- פטריות מלך היער בייבי חתוכות לרצועות לאורך ולרוחב דק
- שמן זית
- טימין
- פטרוזיליה
- כוסברה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה
1. הכנת החלה עצמה – קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק עם מערוך, השאירו מרווח של כ2 סמ מהקצה של המבצק ומלאו אותו במילויים.
ֿ2. הכנת מילוי 1 – לטגן בצל חצוך עד השחמה ואז להוסיף מעט מים עד ריכוך . להוסיף חצי סלסלת פטריות שמפניון ועוד חצי סלסלת פטריות פורטבלה קצוצות דק, להוסיף תבלינים ולערבב הכל יחד.
3. הכנת מילוי 2 – לקלות הכל יחד במחבת עם שמן זית עד הזהבה, לסיים עם הדבש ומלח גס.
4. הכנת מילוי 3 – לצלות קלות את הפטריות עם שמן זית ולהוסיף את העשבי תיבול.
5. לאחר מכן קפלו בזהירות פנימה (שימו לב שזה צמוד כדי שלא יקרע) וצרו 3 רצועות חלה. עשו צמה ומרחו מעל ביצה עם קצת סילאן ושומשום.
שימו לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ45 דק.
בתאבון🩷