חלה ללא גלוטן במילוי 3 טעמים שונים - מתכון של עידן נעמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:
  • 500 גרם קמח מולינו ירוק
  • 12 גרם שמרים יבשים (כף ורבע)
  • 50 גרם סוכר (3 כפות)
  • 10 גרם מלח (כף)350 מ”ל מים
  • ביצה M
  • 60 מ”ל מים פושרים
  • 60 מ”ל שמן קנולה

מילוי 1:

  • בצל
  • מעט מים
  • חצי סלסלת פטריות שמפניון ועוד חצי סלסלת פטריות פורטבלה קצוצות דק
  • קורט סוכר
  • כפית סויה לל”ג
  • טימין
  • כפית סילאן

 

מילוי 2:

  • 50 גרם ערמונים קצוצים דק
  • 75 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • שמן זית כף וחצי
  • מלח גס
  • כפית דבש

מילוי 3:

  • פטריות מלך היער בייבי חתוכות לרצועות לאורך ולרוחב דק
  • שמן זית
  • טימין
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • מלח, פלפל

 

 

הוראות הכנה

1. הכנת החלה עצמה – קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק עם מערוך, השאירו מרווח של כ2 סמ מהקצה של המבצק ומלאו אותו במילויים.
ֿ2. הכנת מילוי 1 – לטגן בצל חצוך עד השחמה ואז להוסיף מעט מים עד ריכוך . להוסיף חצי סלסלת פטריות שמפניון ועוד חצי סלסלת פטריות פורטבלה קצוצות דק, להוסיף תבלינים ולערבב הכל יחד.
3. הכנת מילוי 2 – לקלות הכל יחד במחבת עם שמן זית עד הזהבה, לסיים עם הדבש ומלח גס.
4. הכנת מילוי 3 – לצלות קלות את הפטריות עם שמן זית ולהוסיף את העשבי תיבול.
5. לאחר מכן קפלו בזהירות פנימה (שימו לב שזה צמוד כדי שלא יקרע) וצרו 3 רצועות חלה. עשו צמה ומרחו מעל ביצה עם קצת סילאן ושומשום.
שימו לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ45 דק.
בתאבון🩷

מתכונים דומים

  • שבלול לזניה בשרית ופטריות - מתכון של נטלי טל מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת ‪‪@israeli_kitchen‬‬

  • עוגת גזר זאת ה-עוגה - erez_shaul@

  • ⁨ברד פודינג מלוח - מתכון של אור גוטמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • חלות עגולות ממולאות בבשר ובפטריות - מתכון של אור גוטמן מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות