מיני-קישים בתבנית קאפקייס - מתכון של בתיה חורי מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
למילוי:
- 5 כפות שמן קנולה
- בצל גדול קצוץ
- צמד פטריות שמפיניון מרינה
- (בוחרים 7-8 פטריות גדולות קצוצות למילוי ועוד 4-5 פטריות שמפיניון קטנות יותר שאותן פורסים לפרוסות דקות לקישוט)
- כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
רוטב רויאל:
- מיכל שמנת להקצפה 38% (250 מ״ל )
- 2 ביצים L
- 1/4 כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- בצק פריך מלוח קנוי או ביתי .
- תבנית 24 שקעים קטנים
- חותכן עגול בקוטר מעט יותר גדול מקוטר שקע התבנית
הוראות הכנה
1. במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הפטריות והבצל הקצוצים עד להזהבה קלה
2. מתבלים במלח ופלפל שחור ומצננים היטב
3. מכינים את רוטב הרויאל- מערבבים היטב את השמנת, הביצים ומתבלים במלח ופלפל.
4. משמנים מעט עם ספריי שמן את תבנית השקעים
5. בעזרת חותכן עגול שקוטרו רחב מעט מקוטר השקעים חותכים בצק פריך לעיגולים.
6. מעצבים עם הידיים, בזהירות כל בצק בשקע לצורת מיני קיש.
7. מניחים בערך כפית גדושה מהמילוי ויוצקים מרוטב הרויאל עד כמעט למילוי (שלא יגלוש רוטב מעבר לבצק)
8. מניחים מעל הרוטב פרוסה דקה של פטריה קטנה לקישוט.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו עד שהקיש זהוב ויציב.