לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
לבצק:
- 700 גרם קמח לחם
- 14 גרם מלח
- 10 גרם שמרים יבשים או 21 גרם שמרים טריים
- 85 גרם סוכר
- 280 גרם מים
- 55 גרם שמן זית
- ביצה L אחת
ממרח שום:
- 200 גרם חמאה רכה
- 4 שיני שום מרינה
- צרור עירית
- נטחן במעבד מזון/ בלנדר מוט על לקבלת מרקם רך ואחיד.נניח בצד.
מתבל שום:
- 8 שיני שום כתושות מרינה
- חופן כוסברה
- חופן נענע
- חופן בזיליקום
- שמן זית כוס וחצי
הוראות הכנה
- את העלים נקצוץ דק דק, נשים בקערה עם השום הכתוש והשמן זית נערבב ונניח בצד
- לאחר התפחת הבצק נפתח בעזרת מערוך למלבן גדול ודק, נמרח חמאת שום ונקפל לחצי נרדד שוב ניצור משולשים עם סכין/ גלגלת פיצה ומגלגלים.
- מכניסים לתבנית אפיה להתפחה, לאחר התפחה מברישים בביצה, מכניסים לתנור שחומם מראש 165 מעלות טורבו, כ7-8 דקות לפני סיום האפיה מוציאים ומורחים במתבל השום. מכניסים עד לסיום האפיה
- נגיש למרכז שולחן עם המתבל.