לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

לחם-רוגלך שום נתלש
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • 700 גרם קמח לחם
  • 14 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים או 21 גרם שמרים טריים
  • 85 גרם סוכר
  • 280 גרם מים
  • 55 גרם שמן זית
  • ביצה L אחת

ממרח שום:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 4 שיני שום מרינה
  • צרור עירית
  • נטחן במעבד מזון/ בלנדר מוט על לקבלת מרקם רך ואחיד.נניח בצד.

מתבל שום:

  • 8 שיני שום כתושות מרינה
  • חופן כוסברה
  • חופן נענע
  • חופן בזיליקום
  • שמן זית כוס וחצי

 

הוראות הכנה

  1. את העלים נקצוץ דק דק, נשים בקערה עם השום הכתוש והשמן זית נערבב ונניח בצד
  2. לאחר התפחת הבצק נפתח בעזרת מערוך למלבן גדול ודק, נמרח חמאת שום ונקפל לחצי נרדד שוב ניצור משולשים עם סכין/ גלגלת פיצה ומגלגלים.
  3. מכניסים לתבנית אפיה להתפחה, לאחר התפחה מברישים בביצה, מכניסים לתנור שחומם מראש 165 מעלות טורבו, כ7-8 דקות לפני סיום האפיה מוציאים ומורחים במתבל השום. מכניסים עד לסיום האפיה
  4. נגיש למרכז שולחן עם המתבל.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • לכל המתכונים