בורקס פילו פטריות משפחתי - הגר גבאי - פלפלת

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 14 דפי פילו מופשרים / מצוננים
  • בצל גדול
  • 3 סלסלות של פטריות שמפיניון ופורטבלו ״מרינה״. אני אוהבת לשלב, אפשר להשתמש בסוג אחד
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס מים
  • כפית קרונפלור
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 3 שיני שום כתושות
  • כף סילאן
  • שמן לשימון העלים
  • ביצה
  • שומשום

הוראות הכנה

  1. נחתוך את כל הפטריות ונקצוץ דק את הבצל. במחבת נחמם שמן ונוסיף את הבצל, נטגן 5-6 דקות עד שהבצל מזהיב. נוסיף את הפטריות ונטגן אותן עד שהן מתאדות ומשנות את הגוון. נוסיף פטרוזיליה קצוצה, ומים שערבבנו עם הקרונפלור. נוסיף תבלינים, נטעם ונתקן.
  2. על משטח העבודה נניח שני עלי פילו, ונמרח עליהם שמן. נסדר את המילוי לכל רוחב העלים, נסגור את הצדדים ונגלגל.
  3. נעביר לתבנית עם נייר אפייה ונחזור על הפעולה עד שיש לנו את כל הבורקסים אחד ליד השני.
  4. נמרח ביצה, נפזר שומשום ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בטורבו למשך 25-30 דקות ועד שהבורקס זהוב וקריספי.

מתכונים דומים

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קיש דל פחמימה עם פטריות ושאלוט וגבינה hatafrit@

  • טארט טורטייה - מתכון של מעיין בן אבו מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים