המבורגר פטריות, טופו ובצל מטוגן
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 סלסלת פטריות שמפניון
- 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
- 200 גרם טופו
- 1 בצל גדול או 6 בצלי שאלוט
- 2 שיני שום
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות טחינה
- 2 כפות קמח
- 4 כפות פירורי לחם
- 1/3 כוס שיבולת שועל דקה
- כפית שטוחה חרדל
- 1/2 צ'ילי טרי
להגשה:
- חסה
- בצל סגול
- קטשופ
עגבניה
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל, הצ'ילי, השום והפטריות לקוביות קטנות.
- מגרדים את הטופו בפומפיה על החלק הגס.
- במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הפטריות והטופו ומטגנים עד שהפטריות מתרככות.
- בקערה גדולה מניחים את תערובת הפטריות והטופו ומוסיפים סויה, , שיבולת שועל, טחינה, קמח, פירורי לחם וחרדל.
- מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה להתייצבות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים או שמן זית.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן זית מ-2 הצדדים עד הזהבה. עוד אופציה היא לצפות את ההמבורגר בפירורי לחם ולטגן. השלב הזה מוסיף פריכות נהדרת.
- מגישים בתוך לחמניה עם חסה, קטשופ, בצל סגול ועגבניה.
הערות חשובות:
– אם אתם לא טבעוניים אפשר להמיר את הטחינה והקמח ב-2 ביצים.
– ניתן להוסיף לתערובת כפית עלי טימין.