המבורגר פטריות, טופו ובצל מטוגן

time-cook
הכנה - 45 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 200 גרם טופו
  • 1 בצל גדול או 6 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1/3 כוס שיבולת שועל דקה
  • כפית שטוחה חרדל
  • 1/2 צ'ילי טרי

 

להגשה:

  • חסה
  • בצל סגול
  • קטשופ
    עגבניה

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל, הצ'ילי, השום והפטריות לקוביות קטנות.
  2. מגרדים את הטופו בפומפיה על החלק הגס.
  3. במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את הפטריות והטופו ומטגנים עד שהפטריות מתרככות.
  5. בקערה גדולה מניחים את תערובת הפטריות והטופו ומוסיפים סויה, , שיבולת שועל, טחינה, קמח, פירורי לחם וחרדל.
  6. מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה להתייצבות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים או שמן זית.
  7. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן זית מ-2 הצדדים עד הזהבה. עוד אופציה היא לצפות את ההמבורגר בפירורי לחם ולטגן. השלב הזה מוסיף פריכות נהדרת.
  8. מגישים בתוך לחמניה עם חסה, קטשופ, בצל סגול ועגבניה.

 

הערות חשובות:

– אם אתם לא טבעוניים אפשר להמיר את הטחינה והקמח ב-2 ביצים.

– ניתן להוסיף לתערובת כפית עלי טימין.

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים